HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3 komt tekort in derby

FC Rijnvogels 3 : Katwijk 4 1:3 (0:1)

 

Derde komt tekort in derby

 

Het ene derby is het andere niet. Waar de Rijnvogels op dinsdagavond verrassend eersteklasser Quick Boys 3 uit het bekertoernooi kegelden (en in de voorronde ook geen kind hadden aan Katwijk 3) gaat het vandaag in de competitie tegen een andere dorpsgenoot mis. Op de nederlaag tegen het sterke Katwijk 4 valt weinig af te dingen. De weg omhoog op de ranglijst heeft het team van Roy en Ingmar nog steeds niet gevonden.

 

Met een ten opzichte van dinsdag gewijzigde opstelling verschijnt de thuisploeg aan de aftrap. Tom, Max en Niels staan vandaag in de basis. Het begin is echter dramatisch. Alle voornemens voor de kraker tegen Katwijk ten spijt loopt de ploeg voor de zoveelste keer tegen een vroege achterstand aan. Dit keer zorgt een onnodige overtreding vlak voor de zestien voor een uitgelezen kans voor de oranjehemden die dan ook prompt wordt benut. Een vroege voorsprong speelt elke tegenstander in de kaart en zeker een ervaren team als Katwijk 4 dat uit een compacte verdediging en met een paar snelle spitsen in de omschakeling razend gevaarlijk is. Daartegenover staan een aantal spaarzame uitbraken van de vogels die het vooral van de snelheid van Mike en de opkomende back Jan moeten hebben. Hun voorzetten vinden echter vandaag geen medespeler. Zo kan de thuisploeg voor rust geen vuist maken en amper een kans afdwingen.

 

In de rust grijpt Roy in en bregt met Marvin, Marc en Job vers bloed in het veld. Er komt nu duidelijk meer overtuiging in het spel en de duels worden feller ingegaan. Het resulteert in veel balbezit en een optisch veldoverwicht. Maar vooralsnog niet in grote kansen. Uit een van de snelle tegenstoten valt de volgende treffer aan de overkant waar een panklare voorzet van rechts na een uur spelen wordt binnengekopt. Toch richten de vogels de rug en blijven de aanval zoeken. Na twee goede aanvallen krijgen eerst Nick en daarna Mike schietkansen. Op sommige dagen raak je zo’n bal wel goed en vliegt die erin. Vandaag gaan beide pogingen net naast. Als na een misverstand achterin Katwijk zelfs de 0:3 kado wordt gedaan is het een gelopen race. Ook de invallers Sander en Rens (leuk hem weer eens te zien spelen) kunnen het tij niet meer keren. Hoewel een vrije trap van Rens door de keeper uit de kruising kan worden getikt een en vlak voor tijd Marc na een voorzet van dezelfde Rens de eretreffer scoort. Nick kopt even later zelfs nog op de paal. Maar een wonder zit er niet meer in. Katwijk verzuimde eerder al de voorsprong verder uit te bouwen. De paal en een paar goede reddingen van Julian stonden in de weg.

 

De nederlaag komt behoorlijk hard aan. Het is nooit leuk een derby te verliezen en de manier waarop is eveneens frustrerend. Enfin, het leuke aan voetbal is o.a. dat zich snel weer een nieuwe uitdaging aandient. Deze keer in vorm van de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper: fusieclub Sporting Leiden 2. Om 12 uur is de aftrap in Leiden.

 

Frank

28/10/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media