Heren 3 komt net te kort

Schipluiden 2 : FC Rijnvogels 3 2:1 (1:0)

Ondanks de heftige regen van de afgelopen dag en nacht kon op het hoofdveld van Schipluiden om 12 uur worden afgetrapt. Ook en toegift in vorm van een stevige plensbui tijdens de rust en een dreigend onweer in de buurt zorgden niet voor problemen. Jammer dat de vogels tegen tweedeklasser Schipluiden 2 net te kort kwamen en met lege handen naar de Kooltuin terugkeerden.

Trainer Roy Mulder kon vandaag over 14 spelers beschikken. In een 4-4-2 systeem met Niels van der Plas en Sander Jochems voorin moest de thuisploeg worden bestreden. Het plan pakte in eerste instantie prima uit. De achterhoede met Mark Oudshoorn en Michiel van Rijn in het centrum en Max Schmermbeck en Sander Bakker als backs gaf in de eerste 30 minuten geen kans weg. Zelf kwamen de Rijnvogels ook zelden voor de goal maar met een gevaarlijk afstandsschot van Colin Verhart en een schuiver van Niels van der Plas gaven de vogels toch halverwege het eerste bedrijf hun visitekaartje af. Het grootste gevaar van de thuisploeg kwam voor rust vooral van de snelle rechtsbuiten. Gek genoeg viel de 1:0 na een actie over de andere kant. Nadat Schipluiden bij een counter een grote kans had latten liggen was het vlak voor rust wél raak. Na een klutsbal kon de linksbuiten alsnog de bal voorgeven en op de een of andere manier lukte het voor ons doel niet om de kogel uit de gevarenzone te schieten. Van dichtbij schoot een aanvaller de bal makkelijk binnen. Een domper zo vlak voor de tee.

Coach Roy ging in de rust wisselen. Voor de geblesseerde Sander Bakker kwam Job van der Hoeven als linksback in het veld. Aan het speelbeeld veranderde er weinig. De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd waarbij gezegd moet worden dat de verdediging van de geel-blauwen goed stond en ook in de tweede helft weinig weggaf. Schipluiden was ook na rust iets dreigender dan de vogels en toen in de 74e minuut na een steekpas op hun spits keeper Hans Barnhoorn kansloos was en de 2:0 op het scoreboard verscheen leek het een gelopen race. Echter, na een goede actie van invaller Corné Dijkhuizen op rechts kregen de vogels een minuut later een vrije trap. De scherp voorzet van Max Schmermbeck werd door een verdediger van Schipluiden per ongeluk maar desondanks schitterend in de kruising gekopt. En deze 2:1 bod weer perspectief. De Rijnvogels drongen nu aan. Centrale verdediger Mark Oudshoorn werd als stormram naar voren gestuurd en Mitchel de Jong moest voor extra impulsen zorgen. De omzettingen zorgden voor meer druk maar echt grote kansen leverde het niet op. Mitchel de Jong was nog het dichtst bij de gelijkmaker toen hij even wat ruimte in de zestien had om uit te halen maar zijn schot zeilde ruim over. De bal wilde in en rond de zestien maar niet goed vallen en zo werd na het gelijkspel van afgelopen week tegen Scheveningen 3 de eerste nederlaag in de bekerpoule geleden.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd uit tegen Noordwijk 3. En over twee weken de competitiestart eveneens uit tegen SEV 3. Uiterlijk dan moeten de mannen van Roy Mulder er echt staan.

Fijn weekend, Frank

Opstelling: Hans Barnhoorn – Max Schmermbeck, Michiel van Rijn, Mark Oudshoorn, Sander Bakker (46e Job van der Hoeven) – Marvin Verhart, Colin Verhart (77e Mitchel de Jong), Dave Schaap (64e Corné Dijkhuizen), Jan van Paridon – Niels van der Plas, Sander Jochems.