HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3 kansloos bij koploper

Kagia 3 : FC Rijnvogels 3   6:0 (3:0)

Het Derde kan vandaag de euforie na de bekerstunt van afgelopen week niet in daden omzetten. Tegen de onbedreigde koploper Kagia 3 komt de ploeg op alle fronten te kort voor een een goed resultaat. Hiermee deelt ook het talententeam van de Rijnvogels in de malaise
op deze zaterdag waar alle selectieteams bij de senioren ten onder gaan.

Door afwezigheid van verschillende spelers ziet de basisopstelling vandaag op een aantal posities anders uit dan afgelopen week. Luc doet weer eens mee en omdat Marc er niet is vormen Max en Gerald het centrum achterin. Mike, Tom en Jan zijn al met het Tweede meegeweest maar zijn vanmiddag wel inzetbaar.

Het begin is voor de vogels. Fris en fruitig lopen de eerste combinaties en Kagia lijkt een beetje verrast. Een paar kleine kansjes voor de Katwijkers dienen zich aan. Vooral de behendige Luc zet zijn tegenstanders keer op keer op het verkeerde been. In de tiende minuut wordt Mike weggestuurd maar na een lichte duw van een verdediger vindt hij net niet de directe weg naar de goal.

De ervaren ploeg van Kagia komt even later voor de eerste keer in de buurt van de goal van Julian maar een schuiver gaat er naast. Als het nog niet echt loopt is het bijzonder lekker als je op de een of ander manier in het zadel wordt geholpen. In dit geval door de scheids. De midvoor van Kagia gaat al in de eerste tien minuten bij twee ‘schwalbe’s’ schreeuwend naar de grond (om na 5 seconden weer op te staan). De op zich goed fluitende scheids wuift deze aanstellerij terecht weg maar laat zich na een klein kwartier dan toch lelijk in de luren leggen. Met de rug naar de goal leunt deze ’schwalbekoning’ achterover tegen Max aan en laat zich dan schreeuwend op de grond vallen. De scheids fluit en waar ik een gele kaart voor de aanvaller verwacht geeft hij tot ieders verrassing een penalty. Een belachelijke beslissing. De pingel wordt benut en vanaf dan is het helaas een gelopen race.

Kagia is een geslepen en fysiek sterke ploeg met een aantal lange gasten. Dat blijkt ook bij de 2:0 als een van de reuzen de bal snoeihard in het doel kopt. Luc heeft nog een grote kans om iets terug te doen maar de ook al boomlange keeper brengt redding. Op slag van rust valt na een gruwelijke fout achterin zelfs nog de 3:0 en verdwijnt ook de laatste hoop op een goed resultaat.

Na de pauze komen wij vooralsnog niet meer in het stuk voor. Kagia combineert er monter op los en zorgt met slimme loopacties en veel positiewissels steeds weer voor gaten in onze achterhoede. Julian kan het een en ander knap tegenhouden maar er vallen nog drie doelpunten. Aan de overkant zit het ons ook niet mee. Revano uit de JO19 (die samen met JP bij rust is ingevallen, beide spelen prima) raakt met een harde knal de paal en een geweldige afstandsschot van invaller Niels wordt door de lange keeper uit de kruising geboxt. Zo is het de Rijnvogels vanmiddag niet eens gegund om de eretreffer te scoren.

Enfin, deze tegenstander was vandaag een maatje te groot. Gauw vergeten deze pot en de focus op de volgende wedstrijden richten. Aanstaande zaterdag thuis tegen Meerburg (13.30 uur) zouden weer eens drie punten kunnen worden behaald. En dan volgt op dinsdag 16 maart de bekerkraker thuis tegen FC Lisse 2. Genoeg om naar uit te zien zou ik zeggen.

Frank

07/04/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media