Heren 3 incasseert eerste nederlaag

Derde incasseert eerste nederlaag

VV Katwijk 4 : FC Rijnvogels 3 3:2 (1:2)

In de derby op woensdagavond op De Krom lopen de Rijnvogels tegen de eerste nederlaag in de competitie aan. Een zure en onnodige nederlaag bovendien. De koppositie op de ranglijst is het team van trainer Roy hierdoor na één week al weer kwijt.

In een aantal wedstrijden van het nog prille seizoen trokken de vogels wedstrijden in de eindfase naar zich toe. Op deze avond zijn de rollen omgedraaid en is het runner-up Katwijk dat vlak voor tijd met een counter voor een koude douche bij de bezoekers zorgt. Een 2:3 nederlaag waar het naar 20 minuten absoluut niet naar had uitgezien. Na twee keer slecht uitverdedigen in de eerste drie minuten, invalkeeper Gert-Jan moet zich strekken om een achterstand te voorkomen, nemen de Rijnvogels het heft in handen. De op drie posities aangepaste achterhoede met Job, Max, Marc en Sander B. staat goed en het middenveld met Colin, Rens en Mitchell dicteert het tempo. Nota bene centrale verdediger Marc breekt de wedstrijd in de 8eminuut open als hij de Katwijkse helft indribbelt en met een mooie pass Corné op rechts vindt. Diens kiezelhard schot blijkt te machtig voor de keeper. Even later is Niels dichtbij de 0:2 maar zijn poging wordt van de lijn gehaald. Toch scoren de vogels na ruim een kwartier spelen hun tweede treffer nadat Mitchell de bal verovert en Rens daarna Corné vrij voor de keeper zet. Ook nu is Corné koelbloedig en schuift de bal rustig in het doel.

Het eerste half uur zijn de bezoekers van De Kooltuin heer een meester op het veld maar de ervaren ploeg van Katwijk laat dit niet zo maar gebeuren. De gastheren beginnen feller en ook harder (soms op het randje) te spelen en krijgen zo meer grip op de wedstrijd. Zoals eerder gezien is Heren 3 in deze fase te passief en laat het initiatief aan de tegenstander in plaats van door te drukken en naar voren te spelen. Het aandringen van Katwijk levert eigenlijk geen kansen op maar als iedereen al in gedachten bij de pauzethee is staat bij een vrije trap een speler van de oranjehemden ineens volledig vrij. Gert-Jan kan eerst nog pareren maar de bal valt precies voor de voeten van een Katwijk speler en dan is de aansluitingstreffer in de 45e minuut een feit.

Het moreel van Katwijk heeft door de 1:2 een boost gekregen. Ze jagen na de pauze, nu met oud-Rijnvogels Chris de Bie in de ploeg, onmiddellijk op de gelijkmaker. Voorin kunnen de Rijnvogels de bal niet meer vasthouden en op het middenveld gaan eveneens veel duels verloren. De gelijkmaker laat dan ook niet lang op zich wachten. Bij een snelle uitbraak van Katwijk belandt de bal bij de rechtsbuiten die een perfecte voorzet aflevert die uit 10 meter keurig wordt binnen geknikt. Een mooi doelpunt, dat zeker. Echter, er is nog voldoende tijd over om het weer recht te trekken. En zie daar, de vogels herpakken zich halverwege de tweede helft en worden weer gevaarlijk. En de grootste kansen zijn voor de gasten. Een schot van Mike knalt tegen de onderkant van de lat en de keeper moet twee keer (vrije rap van Rens en volley van Sander B.) de bal uit de kruising boksen. Wanneer in de slotfase de derde treffer voor de vogels in de lucht hangt slaat Katwijk bij een counter toe. Bij een klassieke scrimmage kunnen Gert-Jan en twee verdedigers eerst nog redding brengen maar als de bal voor de vierde keer voor de voet van een Katwijk aanvaller valt (zo’n avond is het wel) kan deze de kogel over de lijn drukken. De knock-out voor de Rijnvogels want hun stormloop in de laatste vijf minuten levert niets meer op.

Een zure nederlaag. De wedstrijd weggegeven na een comfortabele voorsprong. Laat het een goed leermoment voor de nog jonge ploeg zijn. Dan heeft deze domper tenminste nog iets positiefs. En er is nog niets verloren. Nu is het aan de boys om te laten zien dat dit een incident was. De vogels staan er nog steeds prima voor en met een goed resultaat aanstaande zaterdag uit en tegen Docos 2 (12.15 uur) blijft de ploeg in de race voor de 1e periode. Fijn weekend allemaal,