Heren 3: Goudhaantje slaat weer toe

FC Rijnvogels 3 : Kagia 2 3:1 (1:1)

De ene wedstrijd is de andere niet. Maar de pot vandaag lijkt in bijna alles op die van een week geleden. Met dezelfde matchwinnaar (invaller Mike) die echter in blessuretijd eigenhandig ervoor zorgt dat er toch nog een klein verschil met vorige week op het scorebord verschijnt.

Op een winderige en natte Kooltuin starten de Rijnvogels met wind tegen. Aan het spel is dit niet af te lezen want de gastheren nemen vanaf de aftrap gelijk het initiatief. Kagia blijft met veel man achter de bal en maakt de ruimtes klein. De vogels komen ondanks meer balbezit maar zelden tot in de zestien. Gevaar ontstaat vooral na hoekschoppen. Een goede actie van Sander Bakker op rechts levert in de 23e minuut weer een corner op. Sander geeft zelf scherp voor en centrale verdediger Marc gooit alles in de strijd en kopt snoeihard de verdiende 1:0 binnen. De Rijnvogels consolideren de voorsprong makkelijk maar worden nog maar zelden gevaarlijk. Kagia kruipt af en toe uit zijn schulp vooral als de snelle rechtsback mee naar voren stormt. De gelijkmaker valt dan tot ieders verrassing via de andere kant. Een middenvelder van Kagia krijgt net te veel ruimte na een afgeslagen bal. Hij neemt de bal vol op de pantoffel en als een streep gaat de bal in de kruising. Rijk die vandaag de geblesseerde Hans vervangt en dat zeer verdienstelijk doet is volstrekt kansloos. Net als vorige week een tegenslag vlak voor de pauze.

Roy wisselt in de rust Nick voor Max en even later Marvin voor Mitchell en Sander voor Mark P.. De ‘wissel van de dag’ vindt echter pas tegen het einde van de wedstrijd plaats. Daarvoor heeft Kagia aan het begin van de tweede helft even aangedrongen voordat de vogels weer het heft in handen nemen. Het resulteert in twee goede kansen na een scherpe voorzet van Sander (drie Rijnvogels missen in het midden) en een afstandsschot van Marvin die de sterke keeper van Kagia uit de kruising tikt.

Mike komt dus een kwartier voor tijd voor Colin. Kagia staat op dat moment nog maar met 10 man. De bezoekers hebben veel blessurepech. Gelijk drie spelers vallen tijdens de partij geblesseerd uit en ze kunnen uiteindelijk niet meer wisselen. Rijnvogels krijgt voorin nu iets meer ruimte en de vliegensvlugge Mike weet er wel raad mee. Bij een snelle aanval in de 85e minuut drukt er van een meter of twintig af. De Kagia keeper kan tegen deze de poeier in eerste instantie nog redding brengen maar Mike is er voor de rebound als de kippen bij en schiet uit een moeilijke hoek vol overtuiging de verlossende 2:1 in de touwen. Grote vreugde bij alles wat Rijnvogels is. Zoals gezegd verhoogt dezelfde Mike in de extra tijd met een geplaatste kopbal na een goede corner van Jan de marge zelfs nog op twee. Een fantastisch verhaal dat juist de grote pechvogel van vorig seizoen een jaar na zijn dubbele beenbreuk voor de tweede keer op rijd een wedstrijd beslist. En weer een gouden wissel van trainer Roy.

Met ‘7 uit 3’ nestelen de vogels zich in de kopgroep van de ranglijst. BSC ’68 is de enige ploeg die nog geen punt heeft verspeeld. Volgende week uit tegen Voorschoten ’97 3 die vandaag een klinkende uitoverwinning op SEV 3 boekte. Mannen van het 3e, jullie zijn gewaarschuwd.