HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3: Geen winnaar in derby

Heren 3: Geen winnaar in derby

 

FC Rijnvogels 3 : Valken ’68 3 2:2 (0:2)

“Ik heb hier gemengde gevoelens over” zegt rechtsback Job vlak na de wedstrijd. Zeer begrijpelijk. De Rijnvogels komen in de strijd om de koppositie tegen buurman Valken ’68 terug van een 0:2 achterstand maar kunnen net niet doordrukken en de zege afdwingen. Zo gaat de eerste periode dankzij één punt verschil naar de Valkenburgers.

Voor het met spanning verwachte duel tegen de nog ongeslagen koploper moet trainer Roy vandaag Marvin, Mark P. en onze twee keepers Hans en Rijk (en uiteraard de voor langere tijd geblesseerde Dave) missen. Voor de afwisseling staat vandaag Julian Jochems (broer van Sander J.), de keeper van de JO19, onder de lat. Mitchell, Gerald, Colin, Mike en Jan zijn de wissels. De openingsfase is gekenmerkt door nervositeit en voorzichtigheid. Er staat bovendien een stevige bries op De Kooltuin en voor veld 3 betekent dat dat de wind schuin van de zijkant komt. Dat komt het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Voor de neutrale toeschouwer valt bij deze rommelige pot helaas maar weinig te genieten.

Toch leggen de Rijnvogels als eerste de schroom van zich af. Een paar goede aanvallen via onze snelle vleugelspelers Corné en Sander B. zorgen in het centrum voor het eerste gevaar. Bij een geplaatste kopbal van Niels naar aangeven van Sander staat de Valken goalie echter op de goede plek. Net als bij een gevaarlijk afstandsschot van Rens even later.

Uit het niets valt na ruim 20 minuten aan de andere kant de 0:1. Het is druk in de zestien van de vogels als door de achterhoede halfslachtig wordt ingegrepen en een Valken speler zich met een paar schijnbewegingen vrij kan spelen. Hij legt de bal keurig af op zijn collega die weinig moeite heeft om Julian van dichtbij te passeren. Het Derde probeert gelijk te reageren en na weer een goede aanval over links krijgt Corné in de zestien een vrije schietkans. Helaas raakt hij de bal niet goed en gaat deze ruim over. Valken gaat beduidend effectiever met zijn kansen om: een aanval van de vogels wordt onderschept en na een strakke pass staat de snelle midvoor ineens oog in oog met Julian. Tegen de verrassende lob is onze jonge keeper machteloos. 0:2 is ook de ruststand. Erg zuur voor de gastheren, want de wedstrijd is in evenwicht en de thuisploeg had minimaal even veel kansen dan de gasten.

In de tweede helft spelen de Rijnvogels met de wind schuin tegen wat het op papier ook niet makkelijker maakt. Maar al in de 5e minuut staat de aansluitingstreffer op het scorebord. Bij een dieptepass op Niels zwaait de Valken grensrechter (voor de zoveelste keer) driftig voor buitenspel. Deze keer ziet de ervaren KNVB scheidsrechter van dienst het echter anders en laat onder luid protest van alles wat Valken is doorspelen. Niels houdt het hoofd koel, omspeelt de keeper en legt de bal met een schitterende lob bij de tweede paal in het mandje. Wat nu volgt is een privéoorlogje tussen Valken en de scheids wat een aantal gele kaarten voor de bezoekers oplevert (zelfs nog eentje na de wedstrijd!). De goede man in zwart laat zich gelukkig niet van de wijs brengen en blijft trouw aan zijn lijn. Knap dat de vogels niet meegaan in alle hectiek en even later de volgende kans verzilveren. Mitchell (net ingevallen voor Sander J.) zet de aanval goed op, speelt op Sander B. die in het midden Niels vindt. Met een sublieme voetbeweging geeft Niels de bal de juiste richting mee en rolt die bij de tweede paal voor de gelijkmaker in het net.

Rijnvogels denkt nu door te kunnen drukken maar de ervaren en geslepen ploeg van Valken (met ex-vogels Peter de Best in de gelederen) geeft niet meer veel weg. Hetzelfde geldt voor de achterhoede van de Rijnvogels. Roy probeert weer met een aantal offensieve wissels de beslissing te forceren maar ook met Mike, Gerald en Jan binnen de lijnen komt de thuisploeg niet meer tot scoren.

Een spannende, maar voetbaltechnisch toch povere wedstrijd kent derhalve geen winnaar. Rijnvogels komt één punt te kort om aansprak op de periodetitel te maken die nu naar Valken gaat. De top van de ranglijst is door deze remise bovendien nog dichter bij elkaar gekomen. De eerste vijf ploegen staan allemaal op één punt afstand van elkaar. De volgende uitdager van de vogels hoort eveneens bij dit rijtje: aanstaande zaterdag is BSC ’68 2 in Benthuizen de tegenstander (12 uur). De nummer 4 tegen de nummer 2. Go for it boys!

Frank

20/11/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media