Heren 3 geeft in topper niets weg en wint verdiend

FC Rijnvogels 3 : BSC’68 2 2:0 (1:0)

“Groen Witte kleuren, Ons kan niets gebeuren” is de lijfspreuk van BSC’68 uit Benthuizen. Nou, een nederlaag bijvoorbeeld? Vandaag valt er in ieder geval niets te halen op De Kooltuin. Rijnvogels is 90 minuten lang de betere ploeg en laat de huidige tegenstander achter zich op de ranglijst.. Een marge van twee is nog een zwakke afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Leuk dat met Kevin van Milt zelfs een jeugdspeler zijn steentje bijdraagt en een dijk van een wedstrijd speelt. Uiteindelijk is het ook Kevin die met een mooi assist de beslissende 2:0 van goalgetter Corné voorbereid.

Naast Kevin zijn ook andere invallers voor deze wedstrijd opgeroepen (is ook nog: Marvin en Gerald zijn afwezig, Mitchell, Dave, Sander B. en Michiel nog steeds geblesseerd). Wim uit Heren 4, Gert Spoormaker en Niels Heemrood uit een vriendenteam versterken de gelederen en maken na de rust minuten. Zeer verdienstelijk.
Zoals trainer Roy het voor aanvang beschrijft zijn nu alle wedstrijden kleine finale’s. Puntenverlies zou de afstand naar koploper Leiden verder vergroten. BSC’68 heeft bij aftrap net als de gastheren tot nu toe 28 punten behaald. De belangen aan beide kanten zijn dus even groot.

De vogels beginnen met veel ‘schwung’. De groenwitten worden al in de opbouw gestoord en zelfs wordt rustig naar een opening gezocht en goed gecombineerd. BSC’68 heeft al in de thuiswedstrijd (2:2) laten zien vooral op de counter te loeren. En dat willen ze vandaag in Katwijk uiteraard ook maar al te graag. Vooralsnog komen ze echter niet in het spel voor. Vooral van onze sterke linkerkant met de opkomende back Niels, Sander en Mike komt het meeste gevaar. De voorzetten zin echter in het eerste half uur niet zuiver genoeg om bressen in de de stugge verdediging van BSC te schieten. Randje zestien is meestal ‘schluss’. Maar het overwicht van de Rijnvogels blijft aanhouden. Zelfs centrale verdediger Marc stormt na een half uur spelen mee naar voren. Hij forceert een corner die Rens naar de tweede paal slingert. Een kopbal-estafette via Nick en Niels eindigt bij Corné die de bal van dichtbij binnen knikt. Eindelijk is daar de voorsprong. BSC is tot nu toe twee keer in de buurt van Hans geweest maar kon weinig gevaar stichten. Zeker ook de verdienste van de thuisploeg die geen ruimte weggeeft en de gasten in alle linies op de huid zit. Mike heeft vlak voor rust na een flitsende aanval de ultieme kans op de 2:0 maar mikt een halve meter naast.

Roy geeft in de pauze aan dat hij verwacht dat BSC in helft twee uit een ander vaatje gaat tappen. Maar zelfs als ze deze bedoelingen hadden komt er op het veld niets van terecht. Pas in de 85e minuut (!) wordt het eerste schot op het doel van Hans gelost. Dat zegt eigenlijk al genoeg en is een dikke pluim voor Marc, Max, Job eb Niels waard. En dan staat het al een tijdje 2:0. Eerst worden nog een aantal grote kansen gemist waarbij een kopbal op de lat de grootste is maar als Kevin op rechts goed doorzet, het overzicht houdt en de vrijstaande Corné aanspeelt is het halverwege de tweede helft eindelijk raak. Cor blijft ijskoud en schuift de kogel langs de keeper. Zijn tweede van de dag.

Colin, Niels H. en Geert komen in het veld. De dominantie van de Rijnvogels blijft aanhouden. Een faire wedstrijd die scheidsrechter Abdallah voor weinig problemen stelt komt tenslotte tot een einde. Een soevereine voorstelling van de thuisploeg levert een zakelijke en verdiende overwinning op. Volgende week moeten de boys weer aan de bak. Om 12 uur wordt in Wassenaar de vorige week afgelaste uitwedstrijd tegen SVC’08 ingehaald. De kans om nog dichter naar de koploper toe te kruipen.