HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3 en VVSB weer in evenwicht

VVSB 2 (zat.) : FC Rijnvogels 3 1:1 (0:0)
Derde en VVSB weer in evenwicht
Na spannende maar voetbaltechnisch vrij bescheiden 90 minuten staat er voor de tweede keer dit seizoen een 1:1 gelijkstand op het scorebord. Ook de scoreverloop is identiek aan het 1e duel van deze twee subtoppers in de 3e klasse reserve. Gezien het spelbeeld vandaag en de grote personele zorgen van de coaches Roy en Ingmar kunnen de Rijnvogels enigszins tevreden met een puntje huiswaarts rijden. Een groot compliment voor de junioren Timon en JP die het geweldig deden en zich meermaals konden onderscheiden.  
Van goed voetbal kunnen de supporters langs de kant vandaag slechts bij vlagen genieten. Bij een snelle aanval via Timon en Mike komt Niels in het midden vrij voor de keeper maar wordt dermate gehinderd dat hij niet meer voldoende kan mikken en tegen de sluitpost van de gastheren aanschiet. Ook de rebound van Timon wordt geblokt. De beste Rijnvogels aanval voor de pauze levert eveneens geen doelpunt op. Met een geweldige pass stuurt Marvin Job op rechts weg. Onze snelle rechtsback (goed dat hij er weer bij is!) zet vanaf de achterlijn voor. Parrel is meegelopen en krijgt van dichtbij de uitgelezen kans op de 0:1. De voorzet is echter iets te hoog en kan door Parrel niet op doel worden geplaatst. Dat was al ‘het hele spervuur’ van de vogels voor rust. VVSB moet toen eigenlijk al lang voor staan maar een ultieme reddingspoging van JP na een gevaarlijke aanval over links bringt twee aanvallers dermate in verwarring dat zij het lege doel pardoes missen. Überhaupt voetbalt VVSB in de eerste helft wat makkelijker naar voren en is bij standards regelmatig gevaarlijk. De geweldig keepende Hans moet een paar keer reddend optreden.
Ondanks dat het niet echt loopt bij het Derde staat hetzelfde elftal na de pauze aan de aftrap. Met slechts twee invallers is een behoudend wisselbeleid zeker verstandig maar vanaf de zijkant zou je het liefst nieuwe impulsen op het veld zien. Enfin, het blijft voorlopig alles bij het oude. En zoals vaker dit seizoen incasseren de Rijnvogels vlak na de pauze een goal. Een hoge voorzet belandt na een misverstand tussen uitblinker Marc en JP op het hoofd van de beweeglijke spits van VVSB. Hans is kansloos op de geplaatste kopbal.
De reactie van de vogels laat gelukkig niet lang op zich wachten. Zij nemen meer het initiatief over en er worden meer duels gewonnen. Via de snelheid van Mike en Timon dienen zich de eerste kansjes aan. En na ruim 20 minuten valt dan ook de intussen verdiende gelijkmaker. Marc wint weer een kopduel in de middencirkel. Hij bereikt Niels die de bal goed afschermt en perfect op de sprintende Mike speelt. Mike komt voor zijn tegenstander en zoekt de directe weg naar het doel. Met een puntertje verslaat hij de keeper en is het 1:1. Knappe goal.
Nu gaan beide ploegen op zoek naar de overwinning. Hans moet zich bij een afstandsschot tot het uiterste strekken om de bal uit de kruising de boksen. Ook de Rijnvogels komen nog een paar keer gevaarlijk in de zestien maar de schoten van Timon en Mike missen kracht om de keeper te verrassen en de corners vinden net niet het juiste bolletje. Ook de invallers Joep en Max kunnen de beslissing niet meer forceren. Zo fluit de strenge en ervaren scheids van dienst (van zeuren is hij absoluut niet gediend, zoals diverse VVSB spelers kunnen beamen) na 95 minuten voor de laatste keer.
Een terechte puntendeling na een weinig sprankelende wedstrijd. Beide ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd wat ook vandaag weer werd onderstreept. Volgende week de bekerkraker thuis tegen Scheveningen 3. Dit duel in de 1/16 finale begint op het voor het Derde late tijdstip 14.15 uur. Komt dat zien!
Frank

16/02/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media