HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3: Dozijn aan kansen levert slechts één punt op voor Het Derde

VV Meerburg 2 : FC Rijnvogels 3    1:1 (0:1)

 

Dozijn aan kansen levert slechts één punt op voor Het Derde

 

Heren 3 blijft ook in de zesde wedstrijd op rij ongeslagen maar keert toch met een kater terug naar de Kooltuin. Tegen laagvlieger Meerburg weet de formatie van trainer Roy ondanks diverse open kansen slechts één keer het net te vinden. Het gat met koploper Sporting Leiden is door het gelijkspel weer opgelopen tot zes punten.

 

Voetbal kan soms hard zijn en je verdient zelden de schoonheidsprijs. Afgelopen week krijgen de Rijnvogels het ongeslagen Kagia op de knie (toen dus wel), vandaag worden dure punten tegen Meerburg gemorst. Als het enige schot op doel van Meerburg in 90 minuten erin vliegt en dat voor de tegenstander een punt oplevert stap je na afloop niet lekker van het veld.

 

Een knotsgekke wedstrijd is het op sportpark Meerburg waar de stormachtige wind dankzij de   vrije (niet fraaie!) ligging naast snelweg A4 vrij spel heeft. De wind heeft nogal invloed op het wedstrijdbeeld en achteraf bezien heeft de toss (gewonnen door Meerburg) het naderende onheil reeds ingeleid. Want de onderliggende partij heeft er wel degelijk voordeel bij een steuntje in de rug in vorm van een bries met kracht 8. Waar in de eerste helft wilde uittrappen van de Meerburg-keeper of zijn achterhoede ergens halverwege de eigen helft neerploffen en steevast het begin van de volgende Rijnvogels aanval zijn is in de tweede helft met de wind in de rug een licht tikje van een Meerburg speler al genoeg om de bal uit de gevarenzone richting de middenlijn te bevorderen. Erg lastig om de tegenstander dan constant onder druk te zetten. Bewonderenswaardig dat de Rijnvogels ook na de verrassende gelijkmaker 20 seconden na de aftrap van helft twee steeds maar weer aanvallen en op de verdediging van de thuisploeg beuken. Een het levert nog een paar grote kansen op waarvan die van Parrel eentje van “100%” is. Maar de bal wil er niet meer in, ook niet bij een acrobatische poging van Mike die de buitenkant van de paal toucheert.

 

Dat de Rijnvogels tot de allerlaatste minuut (opvallend: de scheids fluit de tweede helft na 44 minuten af ondanks diverse blessure(?)behandelingen van Meerburg-spelers en een handvol wissels) de gashendel open moeten draaien is een groot mirakel. Ik tel voor rust na de snelle openingstreffer van Jan na een goede corner van Mike minimaal 6 (!) situaties waarbij een Rijnvogel wordt vrijgespeeld en alleen voor de keeper komt. Maar het tweede doelpunt wil maar niet vallen. De grote en brede goalie vervult met het nodige kunst- en vliegwerk een heldenrol bij de thuisploeg want de Katwijkers weten zijn machtige lichaam keer op keer te raken. En als hij dan eindelijk een keer definitief geklopt schijnt wordt de bal van de lijn gehaald of door een Rijnvogel wild overgeschoten. Maar: niemand mist bewust een kans en het moeilijkste onderdeel van het spelletje is nu eenmaal het scoren. Dus geen verwijten aan de vogels want wat speelden ze eigenlijk toch goed vandaag. Gedreven vanaf het begin, attent en geconcentreerd. Niets weggevend behalve die ene afstandsschot in de 46e minuut… Ik heb vooral voor rust schitterende aanvallen, scherpe tackles (Nick, Max), diagonale openingen (Marc, Michiel) en technische hoogstandjes (Tom, Jan) gezien. Tot het einde wordt de winnende treffer gezocht maar ook een hard schot van invaller Jean-Paul wordt geblokt en een opportunistische volley van Niels vliegt richting de spoorlijn achter het sportpark.

 

Het blijft bij een gelijkspel. Jammer, maar het is niet anders. Met een overwinning de winterstop ingaan was wel erg lekker geweest. Aan de andere kant: dat de Rijnvogels wedstrijden weer kunnen domineren en de tegenstander hun wil kunnen opleggen bewijst de stijgende lijn van de ploeg. Na de winterstop zijn de geblesseerden Joep, Job en Colin hopelijk weer inzetbaar en kan de ploeg verder aanvallen. De geweldige wedstrijden tegen bijvoorbeeld Sporting, Kagia en Quick Boys in de beker smaken immers naar meer…

 

Eerst nog het toetje van dit kalenderjaar: de bekerkraker tegen de reserves van Excelsior Maassluis. Een sterke tegenstander die Heren 2 van de Rijnvogels onlangs op de Kooltuin vrij eenvoudig heeft verslagen. Maar we weet wat ‘Klein Duimpje’ (Heren 3) tegen deze reus kan uitrichten. Op 22 december om 12 uur is de aftrap op de Kooltuin.

 

Alvast iedereen een fijne adventstijd gewenst.

Frank

09/12/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media