HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3: Doelpuntenfestijn voor het Derde in ‘uitzwaaiwedstrijd’

FC Rijnvogels 3 : Rohda ‘76 2 8:0 (2:0)

 

Doelpuntenfestijn voor het Derde in ‘uitzwaaiwedstrijd’

 

Heren 3 heeft na een zeer magere periode een felle eindsprint ingezet en staat plots weer op de vijfde plek. Een plek die beter past bij de voetballende capaciteiten van dit team. Na de overtuigende zege op nummer 3 Sporting Leiden vorige week wordt vandaag Rohda ‘76 uit Bodegraven opgerold. ‘Man of the match’ is Parrel die na vele jaren op de Kooltuin in het eerste, tweede en derde elftal te hebben gevoetbald vandaag afzwaait. De publiekswissel na zijn doelpunt is dan ook meer dan verdiend voor deze klasbak.

 

Niet alleen voor sommige spelers zoals Parrel en Mike is het vandaag de (voorlopig?) laatste thuiswedstrijd met het Derde ook de trainers Roy en Ingmar stoppen bij dit elftal. Zo zijn er vandaag toch wat dubbele gevoelens aanwezig op en rond ‘ons’ veld 3. Misschien verklaart dat de trage start want in de eerste fase van de wedstrijd wil weinig lukken. Rohda verkeert in degradatienood en zou eigenlijk moeten winnen. Rijnvogels is eigenlijk ‘save’ maar zou theoretisch bij een nederlaag nog in de problemen kunnen komen. De tegenstander uit Bodegraven is met slechts elf man in Katwijk verschenen wat gezien de uitgangssituatie toch een beetje vreemd oogt. Rijnvogels heeft bovendien nog iets recht te zetten na de pijnlijke en onnodige nederlaag in de uitwedstrijd.

 

In de eerste twintig minuten kunnen beide teams geen potten breken. Een standaardsituatie is nodig om de wedstrijd open te gooien. Nick, ‘by far’ niet de langste van het stel, springt na een corner het hoogst en knikt knap de 1:0 binnen. Nadat Julian de kans op de gelijkmaker onschadelijk heeft gemaakt en een vrije trap van Rohda net naast vliegt begint de Rijnvogels machine te draaien. Een aantal goede kansen wordt nog gemist maar vlak voor rust verschalkt Luc bij een dribbel weer eens wat tegenstanders en ziet ook nog de vrijstaande Niels die (deze keer…) het lege doel wel vindt. 2:0 bij rust lijkt een veilige marge maar wij hebben dit seizoen al….

 

Enfin, zo ver komt het vandaag niet. De vogels gaan na de pauze gelijk op zoek naar de definitieve beslissing en na een ongelukkige handsbal in de zestien van Rohda mag Parrel in zijn afscheidswedstrijd aanleggen. De keeper is er dichtbij maar de bal gaat er toch in en het feestje voor Parrel is compleet. Onder luid applaus van de trouwe supporters verlaat de steunpilaar van het Derde het veld. Parrel bedankt!

 

De weerstand van Rohda lijkt gebroken. Hoewel zij nog twee grote kansen hebben. Julian houdt met een sterke actie de nul nadat eerst nog een afstandsschot tegen de onderkant van de lat knalt. De honger van de thuisploeg aan de overzijde is nog lang niet gestild: Niels scoort zijn tweede van de dag. Mike (ook voor hem een passend slot op de Kooltuin) en Luc scoren nog twee keer waarbij het eerste doelpunt van Luc van ongekende schoonheid is. Eerst danst hij op randje zestien met een flitsende voetbeweging zijn tegenstander uit om daarna de bal in een rechte streep in de kruising te schieten. Wouw! Zelden zoiets gezien in de 3e klasse.

 

De teller blijft uiteindelijk op acht steken. De invallers Michiel, Job en (keeper-aanvaller) Hans leveren ook nog hun bijdrage voor de hoogste overwinning van het seizoen. Een succesvolle laatste thuiswedstrijd voor onze helden en de staf. Volgende week de allerlaatste wedstrijd van een wisselvallig seizoen uit in Koudekerk (aftrap 12 uur). Bij winst wordt het minimaal de vijfde plaats op de eindranglijst. Dus, ’boys, go for it’.

 

Frank

19/05/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media