Heren 3 boekt eerste zege

FC Rijnvogels 3 : Vredenburch 2 2:1 (1:1)

Het derde krijgt vandaag loon na werken. In een tot het einde spannende wedstrijd zorgt invaller Mike twaalf minuten voor tijd voor de winnende treffer. Zo kan na twee wedstrijden en vier punten voorzichtig van een geslaagde competitiestart voor de formatie van trainer Roy Mulder worden gesproken.

Nadat de teamfoto door clubfotograaf René Houwer is genomen kan de warming up van de thuisploeg beginnen. Een aantal blessures zorgt ervoor dat coach Roy weer moet puzzelen voor de opstelling. In het centrum achterin staan nu Michiel en Marc terwijl Max een linie doorschuift. Als linksbuiten start Sander J. en op rechts Sander B.. De Rijnvogels beginnen voortvarend: al in de tweede minuut scheelt het bij een volley van Dave niet veel en even later is de steeds weer gevaarlijk opkomende linksback Nick met een kopbal ook al dichtbij. De storm luwt daarna iets en Vredenburch komt beter in de partij. Een scherpe steekpass door het centrum op de snelle spits zorgt voor het eerste gevaar. Toch valt na ruim een kwartier de openingstreffer voor de thuisploeg. Een ongelukkige handsbal in de zestien van de laatste man van Vredenburch wordt door de goed leidende scheidsrechter van Es terecht met een penalty bestraft. Sander B. laat zich dit buitenkansje niet ontgaan en scoort de verdiende 1:0.

Vredenburch schakelt na de achterstand een tandje bij en de wedstrijd is nu meer in evenwicht. Na ruim een half uur komen de gasten op 1:1 toen na weer een steekpass de midvoor keeper Hans kan omspelen en de bal beheerst binnenschiet. Een tegenvaller voor het derde die tot de rust niet meer kan worden hersteld.

Mitchell komt in de rust voor Marc en Marvin zakt een linie. De vogels nemen het heft nu weer steviger in handen. De counters van Vredenburch werden op tijd onschadelijk gemaakt en zelf heeft de thuisploeg veel balbezit. Echter, uitgespeelde kansen zijn schaars. Linksback Nick is nog het dichtst bij een goal als hij na een goede voorzet van Sander B. met een snoekduik probeert de bal binnen te koppen. Zijn inzet wordt door de goalie gepakt. Halverwege de tweede helft komt Mike voor Sander J. En dat zorgt voor extra gevaar over links. Eerst raakt Mike nog het net via de verkeerde kant van de paal maar even later is het wel raak als hij na een corner precies het juiste gaatje tussen de verdedigers van Vredenburch vindt en de 2:1 op het scorebord brengt. De ploeg uit Rijswijk laat het er niet bij zitten en start onmiddellijk een slotoffensief. De laatste man gaat mee naar voren en de druk op keeper Hans en zijn mannen wordt versterkt. De achterhoede van de Rijnvogels staat echter goed en geeft geen uitgespeelde kans meer weg. Na een vrije trap van rechts vlak voor tijd denkt het hele Vredenburch camp dat de gelijkmaker is gescoord. De grensrechter vlagt echter terecht voor buitenspel van de midvoor die door naar de bal te springen in buitenspelpositie actief aan het spel deelneemt. Dan doet het niet meer toe dat hij de bal net niet raakt en bij de tweede bal een andere speler (die inderdaad niet buitenspel staat) de bal alsnog binnenschiet. Toch zijn de (trouwens beschaafde) protesten van Vredenburch enigszins te begrijpen want dit was de laatste kans om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Omdat de scheidsrechter in de slotminuut weigert de bal op de stip te leggen nadat Max door de keeper ten val is gebracht blijft het bij de krappe maar desondanks verdiende 2:1 voor de Rijnvogels. Leuk dat Mark Parlevliet na lang blessureleed de laatste minuten invalt en kan helpen de overwinning veilig te stellen.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Om 12.30 uur is Kagia 2 de tegenstander.