HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Knappe zege van Heren 2 in derby

KNAPPE ZEGE VAN TWEEDE IN DERBY, 1-4

Het tweede heeft zich in de dorpsderby tegen Katwijk gerevancheerd voor de slechte ouverture van het seizoen. Op sportpark De Krom werd een royale 1-4 zege behaald die niet eens geflatteerd genoemd mag worden. Aanvankelijk werd het een gelijk opgaand duel waarin doelman Gert Jan Vlieland het eerst aan de bak moest. De sluitpost voorkwam een vroege openingstreffer. Deze leek echter voorbehouden aan Thijs van Kruistum maar de Rijnvogelspits zocht het doel te hoog. Kort daarna wist hij de touwen na een corner van Leon Houwer in een kluwen van spelers wel te vinden en doelman Richard de Groot mocht de eerste gang naar het net maken, een vervelend klusje dat hij later nog diverse malen zou moeten opknappen.

Nadat de blonde spits met een fraaie lob het dak van het vijandelijke doel had gevonden was het zijn collega in de frontlinie, Michel Schols die na een snelle aanval over rechts de zaak beheerst afrondde en de Kooltuinboys op een 0-2 voorsprong schoot. Luttele minuten daarna verkleinde de gastheren middels Matthias Van Beelen de marge en brachten de spanning in de derby weer terug. Tussentijds had doelman Gert Jan Vlieland met een schitterende parade al eerder onheil voorkomen. De 1-3 voorsprong leek er nog voor de theepauze in te zitten maar na een fraaie voorzet van Leon Houwer vond Thomas Dijk met een halfvolley doelman De Groot als een sta oftewel lig in de weg. Na de thee zou het echter de wedstrijd van Thomas worden.

De gastheren kwamen na het bakkie thee goed uit de startblokken maar konden in de goed georganiseerde Vogeldefensie geen gaatje vinden om langszij te komen. Het duel kantelde.

Na een doeltreffende combinatie met Thijs van Kruistum tekende hij met een beheerste schuiver de 1-3 aan en nog geen twee minuten later kogelde hij de 1-4 binnen. Dijk in zijn beste doen en besliste hiermee in principe de wedstrijd. Dirk Varkevisser – na lange afwezigheid- maakte zijn rentree en bleek met een paar snelle rushes het een en ander nog niet verleerd te zijn. De Vogels hadden de touwtjes in handen en het was een wereld van verschil met het verloren duel tegen Jodan Boys. De roodwiten voetbalden vrijuit, speelden compacter dan vorige week en gaven weinig tot niets meer weg. Dat de zuivere 1-5 van Thijs van Kruistum na panklaar voorleggen van Thomas Dijk zeer ten onrechte werd afgekeurd deed er in de slotfase niet meer toe. De buit was immers allang binnen. Deze had nog rijker kunnen worden als Jan van Paridon na een rebound van dichtbij de lat niet zou hebben geraakt. Ach, in het veen kijkt men niet op een turfje volgens een oud-Hollands gezegde. Het had de score alleen nog maar meer glans kunnen geven na een van Rijnvogelzijde prima op- en uitvoering die de eerste nederlaag snel deed vergeten.

11/09/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media