Wedstrijd, FC Rijnvogels 10 – Katwijk 8,

Scheidsrechter, Frank,

Tussenstand, 3-1,
Eindstand, 4-3,
Doelpunten, Aron 2x, Bryan 1x en Johan 1x

Thuis tegen Katwijk is altijd lastig zo ook nu weer na een vervelende gelijk spel van een week geleden. Ook nu weer na de pauze, dan lijkt het dat de vogels de beteren zijn en dan gebeurd er weer het zelfde als een week geleden dat de 4-4 steeds dichterbij gaat komen maar door de vechtlust van de vogels blijft de schade beperkt en kunnen we de volle drie punten bij schrijven en houden we de derde positie in de competitie.

Een derby, zo mogen we deze wedstrijd wel noemen, tegen Katwijk Noord heren 8, en na de vorige wedstrijd die nog vers in ons geheugen ligt gaan we ten strijde. Beide teams komen in oorlogssterkte op veld vier waar nog een heuse grasmat ligt en duurt het 20 minuten dat de bal op de stip komt te liggen bij de tegenpartij daar de scheidsrechter een overtreding zag. Ook nu weer meld onze topscoorder Aries zich aan om deze klus te klaren en stuurt de keeper de verkeerde hoek in en de openingstreffen is voor de vogels, 1-0. Nog geen vijf minuten een schitterende assist richting Bryan die met een fraaie duik de bal in de touwen kopt, 2-0. Ook de Katwijkers krijgen een penalty mee en onze keeper weet deze even te stoppen en komt de bal terug in het strafschopgebied en een wirwar van vele voeten weet een Katwijkspeler uiteindelijk onze keeper te passeren, 2-1. In de slotfase van de eerste helft krijgen we nog een vrije trap mee en ook Aries meld zich aan gezien de vele successen van deze afstand zien we ook nu weer dat hij de bal hoog in de achterhoek weet te knallen waar de Katwijkse keeper er onmogelijk bij kan en verhogen we scoren met 3-1 en gaan we ons opmaken voor het tweede bedrijf.

Katwijk opent als snel met een tegenaanval richting het doel van de vogels maar onze verdediging weet deze snel te doen keren en al snel weten we de voorsprong te verhogen door het geklungel achterin de verdediging van Katwijk en kan Johan de 4-1 op het scorebord zetten, en met deze stand denk je aan (Kat)wijker in bakkie. Helaas weten we dat dit weleens fataal kan aflopen daar een vrije trap en een snelle doorbraak de stand ineens op 4-3 komt te staan en beide teams gaan dan ook feller het gevecht in en moet de scheidsrechter alle zeilen bijzetten om de gemoederen niet te doen opladen gelukkig komt het niet zover en kunnen we opgelucht de grasmat van veld vier verlaten en drie punten bij schrijven en laten we Katwijk ver achter ons in de  competitie. Goed gespeeld mannen. Volgende week uit tegen Lisse en volgens het schema JO-10,9 ,8 en dat noemen ze heren FC Lisse 15, we gaan het beleven.