Wedstrijd, FC Rijnvogels 10 – Valken ’68 7,

Tussenstand, 1-0,
Eindstand, 2-1,
Doelpunten, Aron 2x,

Valken ’68 uitgeschakeld, Rijnvogels heren 10 bekert verder.

Na een nederlaag in de competitie tegen Rijnsburg in de competitie van een week geleden is deze zaterdag de tegenstander Valken ’68 op de Kooltuin de tegenstander in de bekercompetitie aan de beurt. In de beginfase komen de vogels al snel op een voorsprong daar Aron, ook bekent als Aries, die een vrije trap mee krijgt en ook nu weer kan hij uithalen 1-0. Daar de Valken voor een lastige partij kan zorgen is de scheidsrechter Frank zich terdege van bewust daar hij alle zeilen bij moet zetten om de wedstrijd niet te laten escaleren en de mannen van de vogels houden zich in dit opzicht rustig. Beide teams krijgen genoeg kansen maar daar blijft het bij in de eerste helft.

De tweede helft begint rommelig bij de Valken en daar kan Aries van profiteren en knalt de 2-0 snoeihart in de touwen van het doel van de Valken waardoor de constant pratende keeper het nakijken heeft. Bij het doel van de vogels is er een record aan hoekschoppen, binnen twintig seconde zien we vijf keer de bal bij de vlag liggen waar de uitstekende verdediging van de vogels uiteindelijk de bal het veld in kan krijgen. Een penalty voor de Valken waar een speler vervelend in zijn gezicht wordt geraakt komen de Valken even dichterbij de gelijkmaker en mogen de vogels geen fouten meer maken en moeten de rest van de wedstrijd scherp blijven om de titel te behouden in de bekercompetitie. Gelukkig weet de arbiter Frank het hoofd koel te houden en zo sturen onze vogels de valken al fladderend richting Valkenburg.

Waar de volgende bekerwedstrijd zich gaat afspelen is nu nog niet bekend kan zomaar richting Brabant zijn of op eigen veld, we wachten de loting rustig af.