HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1: Rijnvogels lijdt weer onnodig puntverlies

 

Het lijkt wel een virus dat de Rijnvogels regelmatig onder de leden heeft. In het zicht van de haven een of twee punten uit de handen laten glippen. Tegen Spijkenisse was het weer een herhaling van zetten. Kort voor tijd de verdiende gelijkmaker van Luuk Slegt bejubelen en nog geen minuut later weer op achterstand staan. Voor de tweede keer een open huis in de vogeldefensie die noodlottig werd. De opgelopen averij had in de laatste minuut nog gerepareerd kunnen en moeten worden maar Romano van der Stoep, vorig jaar nog vaak trefzeker, schoot voor een leeg doel van dichtbij hopeloos over en daarmee een verdiend punt voor de thuisclub naar de Filistijnen helpend.

Arie de Vreugd was er doodziek van. De centrale verdediger door trainer Jimmy Simons in de slotfase naar de frontlinie gedirigeerd snapte er ook niets van. ‘We hebben weer onnodig verloren, voor de zoveelste keer. Net als vorige week bij Feijenoord. Natuurlijk moesten we achterin risico’s nemen om gelijk te maken maar als die dan valt is er de euforie en staat het achterin niet goed als Spijkenisse weer countert. Ook dan moet de organisatie goed staan, onbegrijpelijk. Het is zo jammer, we hebben ondanks blessures kwaliteit genoeg in de groep en de invallers deden het goed. Vandaag verspeel je weer onnodige punten’ baalt hij nog na.

Het verleden heeft geleerd dat de beide teams nauwelijks voor elkaar onder doen. Ook in dit treffen niet al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het weliswaar geen sprankelende vertoning was maar de beide ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht hielden. In de eerste helft waren de gasten af en toe iets gevaarlijker en moest invaller doelman Arie van der Niet slechts een keer een dreigend gevaar bezweren. Collega Michael Termijn aan de overzijde mocht zijn handen nauwelijks warmen doch slechts alleen attent zijn bij enkele corners. Zonder opwindende momenten brak de rust aan.

In het tweede bedrijf kwam er meer leven in de brouwerij. Schoten van Luuk Slegt en Jesse Driebergen vlogen over. Arie van der Niet voorkwam vervolgens een tegentreffer. Tot een kwartier voor tijd leek het op een doelpuntloze remise uit te draaien maar daarna ontbrandde de strijd. Een open huis in de vogeldefensie betekende de 0-1 van Adam El Fazazi. Voldoende tijd om op jacht naar de gelijkmaker te gaan. Invaller Chadion Melfor deed het voorbereidende werk en Luuk Slegt rondde af, 1-1. Binnen de minuut de hierboven omschreven gelijkmaker en de vogels vlogen weer achter de feiten aan. Het geloof in minimaal een puntje bleef overeind. In de laatste minuut had deze op het scorebord moeten komen maar het kwam er niet omdat Van der Stoep de ultieme mogelijkheid om zeep hielp. Rijnvogels derhalve weer met lege handen.

FC Rijnvogels: Van der Niet, De Bruin, Van den Oever, De Vreugd, Van Heiningen (79: De Vlugt), Slegt, Driebergen, Van der Stoep, Van Leeuwen (66: Lauhouh), Van Steen (66: Melfor), Van Duijn.

Uitslagen/ stand/ Programma:

Fotoverslag Piet van Kampen:

 

27/01/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media