HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Heerlijke zege van tweede in derby

HEERLIJKE DERBY IN EXTREMIS DOOR TWEEDE BESLIST

De tijd dat het tweede met drie nederlagen op rij aan het seizoen begon lijken lang vervlogen. De mannen van trainer Stefan Schaafsma zijn al wekenlang ongeslagen en nu moest in de dorpsderby het hoog genoteerde Katwijk er aan geloven. Met een beauty van afstand deed Leon Houwer in blessuretijd de Kooltuin ontploffen. Met een 2-1 zege kan het team van de winterstop gaan genieten.

Plaatselijke derby’s lijken de mannen van een hecht en collectief tweede op het rood-witte lijf zijn geschreven. Eerder ondervond Quick Boys ook dat pas na het laatste fluitsignaal de strijd gestreden is. Ook nu keken de vogels tegen een 1-0 achterstand aan maar de ruggen werden gerecht en het recht zegevierde in the dying seconds. Het zijn de ultieme overwinningen waar elke speler van droomt.

Aanvankelijk werd het een gelijkopgaand duel. In het eerste bedrijf was het allemaal nogal wat aftasten van beide zijden en spatten de vonken er nog niet vanaf. De teams hielden elkaar in evenwicht en de beide doellieden, Gert Jan Vlieland in de vogelkooi en Frank Kardjani in het oranje-zwarte hok hoefden slechts eenmaal de handen te warmen op deze kille decemberdag. De warme thee leek derhalve met een beginstand genuttigd te gaan worden maar het liep een tikkeltje anders. Een vrije trap van Sabir Achefay werd op ongelukkige wijze door Jack de Jong in de eigen touwen gewerkt, 0-1.

Geen man over boord want het tweede heeft bewezen om goed met een achterstand om te kunnen gaan. In de eerste minuut van het tweede bedrijf scoorde de doorgebroken Donaldo Sanches Silva maar de treffer werd ten onrechte afgekeurd. De Katwijkse linesman was zoals zo vaker in dit sportieve onderonsje niet zuiver aan de graat. Zijn vlagsignaal nivelleerde de gelijkmaker. Even over dit minpuntje heen en weer verder ballen. Langzamerhand trokken de vogels het initiatief naar zich toe. Een vrije trap van Sanches Silva werd rakelings door Thijs van Kruistum naast gekopt. Het was uitstel van executie want de volgende vrije trap van Leon Houwer werd door de spits nu wel in de vijandelijke touwen geknikt en de terechte gelijkmaker was geboren, 1-1. De bezoekers van de Krom stelden wel ultieme pogingen in het werk om wederom aan de leiding te komen doch de vogeldefensie gaf vooralsnog geen krimp en op het moment dat het moest pareerde doelman Vlieland een venijnige inzet op knappe wijze. De gastheren bleven op jacht naar de overwinning. Deze leek aanstaande toen Thijs van Kruistum een klein kwartiertje voor tijd binnen de zestien ongewild met het gras kennis maakte na een charge op hem toen hij in doelrijpe positie verkeerde. Thijs zelf nam zoals gewoonlijk zelf plaats achter het leer om dit vanaf de kalkstip binnen te jagen. Hij koos de verkeerde hoek of andersom gezegd, doelman Kandjari koos de goede en de mogelijkheid op een overwinning ging hiermede teloor.

De vogels weigerden echter met een remise genoegen te nemen en bleven geloven in meer. Dat ‘meer’ kwam er ook toen geen weldenkend mens het meer verwachtte. Bij het scheiden van de markt joeg Leon Houwer van buiten de zestien de knikker in het verre kruis en gaf hiermee het signaal voor een ongekende jubelstemming. Het tweede had het weer eens geflikt.

Never give it up. Dat dezen zij ook niet en stopten drie welverdiende punten in de knip die langzamerhand aardig gevuld is geworden. Het team is een goede subtopper geworden.

16/12/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media