HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1: Gretig Rijnvogels verrast koploper Volendam

‘Het zijn bonuspunten vandaag’ knikte een trouwe Rijnvogelsupporter tevreden. Ook hij had vooraf niet voorzien dat de punten onverwacht op de Kooltuin zouden blijven. De thuisclub miste immers de vaste waarden Kevin Wijmer en Arie de Vreugd (geblesseerd) en Ricardo de Vlugt (geschorst). De complimenten van trainer Jimmy Simons voor zijn winnende team waren voor de discipline die zijn manschappen op de mat legden. ‘De spelers knokten voor elkaar en zo spelend kunnen we weer omhoog kijken en het de bovenste vijf nog lastig gaan maken’. Voorlopig sloten zijn mannen de eerste – overigens wisselende eerste helft van het seizoen- met een knappe overwinning af.

 

Vanaf minuut een straalden de gastheren wilskracht uit. Zoals zo vaak dit seizoen scoorden de vogels al vroeg. Het was Romano van der Stoep die eindelijk zijn eerste treffer kon bejubelen. Een corner van Jaap van Duijn verlengde hij met het koppie erbij tot in de touwen achter doelman Sander Binken. Niet veel later probeerde hij het met een schot dat Binken echter fraai wist te pareren. Tot aan dat moment waren de Volendammers nog niet echt gevaarlijk geweest mede omdat de vogeldefensie geconcentreerd acteerde. Het werd voor het publiek een onderhoudende opvoering die de ijzige kou snel deed vergeten. Een open duel waarin de beide teams wilden voetballen en elkaar in balans hielden. Nadat Eric Veerman dankzij een slippertje op het Katwijkse middenveld de gelijkmaker achter Verkerk binnen schoot verwerkten de gastheren deze tegenvaller goed. Gesterkt door de goede vorm waarin zij verkeerden werd opnieuw de aanval gezocht en het resulteerde in een verdiende 2-1 voorsprong. Niek Ossevoort veroverde de bal, bediende Joey Lauhou en diens actie bracht Max van Steen in stelling. Vanuit de draai schoot de spits knap binnen, 2-1. Hij had de 3-1 op zijn hoofd na een voorzet van Jaap van Duijn maar Binken stond op de juiste plek. Tijd voor een warm bakkie.

 

De eerste minuten van het tweede bedrijf waren voor de gasten. Toch was de beste kans voor Van der Stoep na een slim genomen vrije trap van Van Duijn doch de middenvelder mikte te gehaast over. Volendam trachtend de gelijkmaker te noteren en de thuisclub loerend op de tegenstoot. Een wedstrijd die nog alle kanten uit kon. Dat er slechts één gele prent door de goed leidende arbiter Fikkert (praten Max van Steen) werd getoond tekent dat het een sportieve ontmoeting was. Naarmate de klok verder tikte leek een verrassende zege van de vogels aanstaande. Eerst schoot Van Duijn vanuit een halve draai nog in de handen van de Volendamse sluitpost maar even later was het dan toch raak. De zege kreeg door invaller Roy van Leeuwen nog meer gestalte nadat hij een fraaie actie zelf heel knap afrondde. Hij had zelfs de 4-1 op de pantoffel die nog makkelijker achter Binken zou kunnen worden geschoven. De panklare voorzet van Jaap van Duijn gleed echter half van zijn slof af en derhalve bleef het spannend. Zeker nadat de plotseling geheel vrijstaande Haryy Zwarthoed ongehinderd de 3-2 achter Verkerk schoot. De blessuretijd leek voor de Katwijkers een eeuw te duren maar toen de laatste fluittonen als muziek in de roodwitte oren klonken was de terechte ontlading daar. De vogels, vandaag in hun beste verenpak stekend, zorgden voor een onverwachte surprise. ‘Bonuspunten’ zoals een trouwe supporter het kenmerkende schetste.

uitslagen/stand/programma:

 

 

fotoverslag:

16/12/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media