HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Goede eerste bekerwedstrijd voor Vrouwen 2

De damesselectie van Rijnvogels is al enkele weken hard bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Door trainen, maar ook met een toernooi en oefenwedstrijden kunnen de meiden laten zien wat zij in huis hebben. Een brede selectie uit eigen jeugd, maar ook nieuwe aanmeldingen van andere verenigingen, het is mooi om te zien dat iedereen veel uit zichzelf haalt. Klasse !

Zaterdag 2 september was het voor de nieuwe trainers, Theo Hoogerheijde en Gerard Hoogenboom, overgekomen van DSS uit Haarlem, de dag om te kijken hoe de geselecteerde dames en meiden, de bekerwedstrijd tegen SJC VR 1 er van afbrachten. Theo en Gerard gaan het komende seizoen VR 2 trainen en coachen.

Welkom heren !!

De opstelling was als volgt:
Brenda van den Berg stond onder de lat, Romy de Haas, Iris van Delft, Willemeike Koster en Femke Fielemon in de achterhoede, Kim van Riel, Danique van Leeuwen en Bess van den Brink op het middenveld en Marieke Hensbergen, Roos Bucket en Sandra Owel in de voorhoede.

Mirjam Gerling, Naomi van der Horst, Pascalle ooms en Maaike van den Berg begonnen op de bank.

De aftrap in een warm zonnetje was om 17:00 uur op de Kooltuin, De eerste minuten was het aftasten, het is wennen, aangezien je nog niet helemaal op elkaar bent ingespeeld, maar Rijnvogels staat op scherp en Sandra kan een waarschuwing geven aan SJC, door net naast het doel te schieten. SJC geeft daar meteen antwoord op maar Brenda kan de bal prima uit de lucht vangen. Het spel gaat over en weer, maar er wordt hard gewerkt voor elkaar.

Roos krijgt een tik tegen de hiel en de bal wordt uitgeschoten, gelukkig kan ze weer verder, door een miscommunicatie verovert Sandra de bal en prikt hem in de linker bovenhoek, terwijl de tegenstander dacht dat ze een terugspeel bal kregen, het brengt de stand op 1-0.

Rijnvogels weet in de eerste helft elkaar steeds beter te vinden, de bal wordt snel overgespeeld en er ontstaan mooie acties, Danique bewaart het overzicht op het middenveld waardoor er vertrouwen ontstaat. De kansen nemen toe en op aangeven van Marieke kan Sandra het tweede doelpunt ook op haar naam zetten. SJC creëert ook kansen door een corner en een schot maar de ballen gaan naast en over.

Danique kan de trekker overhalen na een uitstekende bal van Bess en gaat keihard onderkant lat erin, stand 3-0. Een prima stand om de rust in te gaan, na de rust zijn Naomi en Mirjam erin gekomen voor Roos en Kim. Het is weer even aftasten waar SJC gebruik van kan maken, uit een corner komt de stand op 3-1.

Maar het gaat weer draaien in het team, Mirjam komt een aantal keer gevaarlijk dicht bij het doel. Pascalle komt erin voor Marieke en Maaike voor Femke, het blijft bikkelen maar Rijnvogels laat zien dat ze nog meer in huis hebben, na een mooie actie kan Mirjam alleen op de keeper aflopen en ziet dat Sandra helemaal vrij staat en die kan de 4-1 binnen tikken, het laatste doelpunt is ook voor Sandra.

De eindstand is 5-1, een goede uitslag voor de eerste bekerwedstrijd, dit smaakt naar meer !

Voor meer foto’s: FCR VR2 – SJC VR1

 

03/09/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media