Vrouwen 2: Gelijkspel voor Vrouwen 2

Na twee oefenwedstrijden tegen het eerste vrouwenelftal van Kardoelen en Jodan Boys, die gewonnen werden door Rijnvogels Vr. 2, stond het team vol zelfvertrouwen op de mat bij Almere FC Vr. 1.

Door het begin van de vakantie en het doorschuiven van Naomi van der Horst naar Vr. 1, hadden de trainers/coaches Theo Hoogerheijde en Gerard Hoogenboom, beschikking over 12 meiden.

Ebi Meijer op doel, Sandra Owel, Amanda van Haaren, Romy de Haas en Willemeike Koster in de achterhoede, Kim van Riel, Danique van Leeuwen en Marieke van Hensbergen op het middenveld, Mirjam Gerling, Jedidja van der Put en Pascalle Ooms in de voorhoede. Bess van den Brink begon in de wissel.

Onder het genot van een heerlijk nazomer zonnetje trapte Almere om 14:03 uur af, Almere krijgt in de eerste minuten meteen een kans maar gelukkig beland de bal op de lat, even later heeft Rijnvogels weer geluk als Almere een gevaarlijke corner neemt maar niemand die niet kan afmaken. Maar Rijnvogels heeft de controle weer en dankzij een diepe bal van Marieke, kan Jedidja het eerste doelpunt scoren nadat ze 1 op 1 voor de keeper komt. 0-1, dat is een opsteker en geeft weer het zelfvertrouwen.

De eerste helft gaat voor beide teams qua kansen op, Marieke, Mirjam en Jedidja krijgen kansen maar ook Almere kan een paar keer goed uitbreken, gelukkig loopt Ebi goed uit om tegendoelpunten te voorkomen, of de bal ging naast.

Rijnvogels speelde regelmatig “lange ballen”, waardoor er weinig opgebouwd kon worden, maar ze gaan de rust in met een 0-1 voorsprong.

Na de rust kan Kim haar stem laten gelden om een corner van Marieke, er beheerst binnen  te schieten en vergroot de voorsprong naar 0-2. Maar Almere blijft door bikkelen en Ebi kan een mooie kopbal van Almere vanuit een corner pakken, ook redt Romy later een bal, om deze van de lijn te halen, bij een corner. Bess komt erin voor Mirjam en het spel gaat verder. Even later lukt het Almere om vanuit een corner de bal toch binnen te tikken en brengt de stand op 1-2.

Drie minuten later kan Marieke een diepe bal op Pascalle geven, die naar binnen snijdt en kan scoren en vergroot de stand met 1-3.

Je zult denken dat Rijnvogels deze wedstrijd dan kan uitspelen, maar dan 25 minuten voor tijd raakt Willemeike ernstig geblesseerd in een duel en schreeuwde het uit van de pijn. Ze kan niet verder en helaas zijn er geen invallers meer en moet Rijnvogels met 10 meiden verder, daar maakt  Almere handig gebruik van en gooide er een tandje bovenop. Ze kunnen het aansluitende doelpunt maken door een afstandsschot die erin gaat, en later ook een corner bal die er  ongelukkig in rolt. De stand is weer gelijk 3-3.  Rijnvogels heeft met elkaar keihard gewerkt, en gestreden om de wedstrijd uit te spelen, maar door pech en een vervelende blessure moeten de punten verdeeld worden. Heel jammer maar hopelijk valt de blessure van Willemeike mee. Beterschap, Willemeike!