Heren 1 | Geflatteerde nederlaag tegen SteDoCo

FC Rijnvogels onderuit bij SteDoCo

Nederlaag valt te groot uit

Hoeveel slechter kun je een wedstrijd beginnen door al binnen twee minuten een penalty tegen te krijgen? Het overkwam FC Rijnvogels na een onnodig riskant uitverdedigen – zie ook in het betaalde voetbal- en Tom Bijen aan de noodrem moest gaan hangen. Captain Joran Schreuder nam zijn verantwoording en bijna had doelman Yannick Augustinus hier een antwoord op. De vroege 1-0 hielp de thuisclub al direct in het zadel.

‘Je kunt hem beter in de 2e minuut dan in de 88e minuut tegen krijgen’ relativeerde trainer Thomas Duivenvoorden na afloop van de te hoog uitgevallen nederlaag. De vrij snelle tweede treffer die door wederom Joran Schreuder tegendraads fraai werd in gekopt- waar was zijn bewaker?- was in de ogen van Duivenvoorden het gevolg van een snel omschakelmoment van de thuisclub. ‘Daar waren zij erg sterk in, die snelle omschakelmomenten. We zijn er helaas ingetuind’ bekende hij. ‘Weliswaar pakten wij de draad weer goed op maar de tegengoals waren toch het gevolg van iets te zwak verdedigen. Na de rust kregen we enkele goede mogelijkheden ook nog na de 3-1. ‘Maar we hebben een tik op de neus gekregen en het zal toch een leerproces zijn tegen de tegenstanders in de Derde Divisie. Goed en wel, volgende week moeten we het beter doen dan vandaag’.

Het duel begon dus dramatisch voor de Vogels. De Katwijkers kwamen aanvankelijk maar moeizaam tot het niveau van vorige week toen het een puike pot tegen Hoek op de grasmat legde. Het hele team kende toen geen zwakke plekken en dat maakte vandaag juist het verschil. Als er een man of drie, vier onder hun kunnen blijven dan wordt het een lastige zaak om een gretige en goed spelende tegenstander de wil op te leggen. De mannen uit Hoornaar gaven weinig kansen weg. Tot aan de zestien liep het soms heel aardig maar pas na een klein half uur was er de eerste echte kans voor de Katwijkers. Virgil Tjin Asjoe kopte net over. Uit een corner van diezelfde Tjin Asjoe kopte Willem Schoonenberg de Vogels weer in de wedstrijd, 2-1. Op een fijn moment zo pal voor de rust.

Dat deze wedstrijd beslist niet verloren behoefde te worden werd duidelijk dat direct na de pauze er meer gif in de ploeg leek te komen. Het speelde herkenbaar. Nadat een vrije trap van Kasper Michel net naast de kooi van Lars Bleijenberg was gesuisd was het kort daarna aan de overzijde wel raak. Niet kordaat ingrijpen werd door Akram Salhi met een strakke pegel in de uiterste hoek afgestraft en leek de wedstrijd hiermee in het slot te zijn gegooid. De Vogels gaven nog niet op maar na enkele mogelijkheden bleek het ontbreken van een echte spits toch parten te spelen. Al werd de mogelijke 3-2 van Leonard de Beste fraai door Lars Beijersbergen gepareerd. Toen een kwartier voor tijd Junior Ebobo er 4-1 van maakte was het over en uit. Om met Duivenvoorden te spreken: ‘Volgende week doen het beter dan vandaag’. Hopelijk krijgt hij gelijk.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Schoonenberg, Michel (81:Nwanko), Driebergen, Bijen (46: Rutgers) , De Beste, Dobbe (81: Massaoudi), Van Leeuwen, Bakker (66: Noordam), Tjin Asjoe.

Scoreverloop: 2. Schreuder 1-0. (pen.). 16. Schreuder 2-0. 40: Schoonenberg 2-1. 55. Salhi 3-1. 75. Ebobo 4-1.