HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Geen leuk afscheidscadeau voor Thomas Duivenvoorden

1Blamerende nederlaag na geweldig seizoen

 

Het afscheid van de succesvolle trainer Thomas Duivenvoorden en zijn team was er een zonder glans. De Vogels gingen met de grootste nederlaag (0-4) op eigen bodem ten onder tegen Excelsior ’31 dat voor haar laatste kansen om lijfsbehoud streed. En met succes. Nu kunnen de mannen uit Rijssen zich via de nacompetitie voor het behoud in de Derde Divisie aan de bak. Insiders kunnen het nauwelijks bevatten dat de Katwijkers die vorige week GVVV in Veenendaal nog van een mogelijk kampioenschap afhielden op de eigen Kooltuin zo diep voor Excelsior ’31 moesten buigen. Wat kan een balletje raar rollen zeker als het in beslissende wedstrijden gaat. Voor de Katwijkers stond er niets meer op het spel maar wilden wel haar sportieve plicht doen. Het kwam er niet van. Excelsior streed voor alles en met succes. Zelfs na de rust toen zij met tien man de 0-2 verder uitbouwden naar een zeer verdiende 0-4. Met dank aan de ruimte die zij kregen toen de Vogels aandrongen en gaten lieten vallen.

 

Streekgenoot Ter Leede uit Sassenheim werd hier onder meer de dupe van en degradeerde daar waar het lot van ASWH al eerder bezegeld leek. Was de rode Katwijkse vlam gedoofd of wilde het nog eenmaal het trouwe publiek vermaken? De intentie was er zeker maar na zeven minuten scoorde Steff Kaptein al de openingstreffer achter de kansloze doelman Yannick Augustinus die zich ook een leuker afscheid van de Kooltuin had voorgesteld. Nu moest hij na een paar wedstrijden de nul wist te koesteren vandaag vier keer vissen. Ook voor hem net als de vertrekkende trainer Thomas Duivenvoorden en nog een paar spelers geen leuk adieu aan De Kooltuin zijn geweest. Toch leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Een fraaie vrije trap van Virgil Tjin Asjoe ketste af op de paal en even later zag hij zijn boogbal ook via het aluminium naast gaan. Tussendoor had Roy van Leeuwen na zich knap te hebben vrijgespeeld een te makkelijke inzet in huis om doelman Athony van Zaltbommel in verlegenheid te brengen. De 0-2 viel aan de overzijde waar de snelle Simon Seppenwoolde de Rijssenaren nogmaals lieten juichen. De gasten uit Overijssel straalden gedrevenheid uit, wonnen vele duels en de tweede bal ondanks dat de thuisclub via haar bekende spelopvatting op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Die leek er te komen toen Tom Bijen net binnen of buiten? de zestien door Coen Vloedgraven werd gevloerd. Hij werd door arbiter Van der Vaart op ongewenst rood getrakteerd maar het werd ‘slechts’ een vrije trap die niets opleverde.

 

Elf tegen tien is niet altijd een garantie voor succes. De tien uit Rijssen leunden niet achterover om de voorsprong te koesteren maar loerden op de counter. Het leverden hen door Steff Kaptein en Givan Werkoven zelfs een 0-4 op. Weinig kansen maar effectiviteit optimaal. Een te slap ingeschoten strafschop van invaller Sieb Rutgers mocht de in dit geval de zogenaamde eer niet redden. Na een prima seizoen met een mooie vijfde plek toch een afscheid met een bijsmaakje.

 

FC Rijnvogels. Augustinus, Van den Oever, (62. Dobbe), Igido Nwankwo (geblesseerd) 46. Rutgers, Michel, van Paasen (84 De Haas), De Beste, Bijen, Van Leeuwen, Reyneveld (62. Jansen), Van Montfort (84. Massaoudi), Tjin Asjoe.

 

Scoreverloop. 7. Kaptein 0-1. Seppenwoolde 0-2. 68. Kaptein 0-3. 74. Werkhoven 0-4.

27/05/2023


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media