Heren 2 | Geen LA cup finale voor Heren 2

Katwijk O 23 wint verdiend met 1-3

In de halve finale van de Leiden Amateur Voetbal cup sneuvelde het tweede op de eigen Kooltuin tegen Katwijk. De nederlaag is volkomen terecht te noemen al had deze veel hoger uit kunnen vallen. Het was aan de uitstekende doelman Sven IJzendoorn te danken dat het bij half-time slechts 0-1 stond. Ook de Katwijkse frontlinie mocht zich dit aanrekenen want het vizier stond af en toe slecht gericht. Kwam de bal tussen de palen dan verrichtte IJzendoorn enkele geweldige reddingen. Katwijk was superieur in de eerste helft en de Vogels kwamen er niet aan te pas.

Na de rust was de strijd meer in balans en speelden de mannen van trainer Arie van Dijk stukken beter en waren ook regelmatig op de oranjehelft te vinden. Toch kwam de gelijkmaker geheel onverwacht. Timon van Duijn zag naam genoot Timon Fikkert te ver voor zijn hok staan en met een fantastisch schot van meer dan dertig meter vond hij het Katwijkse net. Ijzendoorn kreeg minder werk dan in het eerste bedrijf maar was kansloos op een vrije trap van Zion Valies. Het leek een dragelijke nederlaag te worden maar van zeer knullig balverlies profiteerde Finn Janmaat en besliste het duel. Een terechte overwinning voor de mannen van De Krom.