JO14-3: Geen cup met de grote oren voor de JO14-3

FC Rijnvogels JO14-3 – TOGB JO14-2
Ruststand 1-5
Eindstand 1-11

Vorige week werd er van een sterke tegenstander met grote cijfers (9-0) verloren en de jongens van de JO14-3 wilden op de eigen Kooltuin wel wat rechtzetten. Maar hoe reeel is dat als je eigenlijk een paar niveautjes te hoog bent ingedeeld. De tegenstanders zijn net even allemaal sterker, sneller en slimmer en daar valt voor onze toppers moeilijk tegen op te boxen.

Vanwege het ontbreken van een scheidsrechter begon de wedstrijd 25 minuten later dan gepland. Je zou zeggen dat FCR dan wel uitgeslapen zou zijn, maar dat is allesbehalve waar. Binnen de minuut lag de bal al achter Wessel. We stonden er bij en keken er naar. Het was het begin van wat wederom een moeilijke wedstrijd zou worden. Voorin bij TOGB liepen wat lange jongens waar FCR geen moment grip op kregen. In de eerste helft wisten ze vijf keer te scoren. Het was aan “man of the match” Wessel te danken dat er geen dubbele cijfers op het spreekwoordelijke scorebord stonden. Toch was 0-5 niet de ruststand! Want we wisten te scoren. De keeper van TOGB probeerde met zijn verdediging op te bouwen, maar raakte enigszins in de war van onze storende voorhoede. Pardoes schoof hij de bal bij Tijn in de voeten die niet aarzelde en de bal van zo’n 25 meter langs de keeper knalde, 1-5. Een prima goal en een mooie beloning voor de immer hardwerkende Rijnvogels. Met die stand werd er gefloten door de ingevallen scheidsrechter Jaap Kuijt, waarvoor dank!
Als je met zulke cijfers gaat rusten (en na rust werd de score door TOGB meer dan verdubbeld) lijkt het er net op alsof onze jongens er niets van kunnen. Maar het tegendeel is waar! Terecht gaf trainer Guilliano grote complimenten aan zijn team. De verslaggever ter plekke moet nog even wennen aan alle nieuwe namen, maar ook hij zag genoeg goeie en mooie dingen waar men gerust trots op mag zijn. Een kleine greep uit de goede momenten die zijn bijgebleven.

Jelle die zich middels een “Zidane” prachtig vrijspeelt op het middenveld. Een “Zidane” is echt een mooie schijnbeweging. Maar Jelle hoeft het niet alleen van zijn mooie bewegingen te hebben. Zo had hij in de eerste helft ook een mooie tackle waarbij hij de bal, de tegenstander én Nick mee nam. Strijd! Uiteraard zonder hierbij iemand te blesseren. Strijd is iets wat er altijd geleverd kan worden als het voetballend niet allemaal wil lukken. En strijd is wat FCR tot het eind van de wedstrijd geleverd heeft.
Jesse deed in de eerste helft nog even een “Beugelsdijkje”. Koppend hield hij de bal twee keer hoog in de eigen zestien. Bovendien is Jesse niet iemand die de bal zomaar blind weg schiet, maar altijd een medespeler probeert te bereiken.
Yoran is ook iemand die altijd voor de voetballende oplossing gaat. Behoudt vaak goed het overzicht en probeert het spel goed te verdelen.
Onze rechtsback Thijs werd bijna gepoort, maar zoals een echte back betaamd had hij een prima reflex en sloot op tijd de poort.
Maar als je met 1-11 verliest is er altijd 1 persoon die het meeste opvalt en dat is de keeper. Bij geen van de tegengoals viel hem iets te verwijten. En hoewel de stand anders deed vermoeden keepte hij een berepot.
De mooiste aanval van FCR gebeurde vlak voor tijd. Yoran speelde goed Arres aan die naar links was uitgeweken. Hij legde breed op Jelle die na een mooie actie de bal terug legde op Sem. Zijn schot ging via via over het doel, maar het was een aanval uit het boekje!

“Hoe lang nog scheids?” werd er geroepen en de scheidsrechter floot af bij een 1-11 stand. Nog één bekerwedstrijd te gaan tegen Rijnsburgse Boys. Ook zij verloren al twee keer en wie weet komt FCR dan wat meer aan voetballen toe. Maar eerst dinsdag lekker trainen en woensdag een oefenwedstrijd tegen onze JO13-1. Als iedereen woensdag aanwezig is, word er dan de teamfoto gemaakt.