Heren 1 | Fortuin aan Katwijkse zijde en winst bij DOVO

Eerste had over geluk niet te klagen

Niet de mooiste maar wel een goede overwinning

‘We zijn in de eerste helft goed weggekomen en hadden een engeltje op de lat’ biechtte de winnende trainer Thomas Duivenvoorden na afloop van het met 2-0 gewonnen duel van DOVO op. Daar was geen woord van gelogen want bij de rust had een 2-0 voorsprong voor de thuisclub bepaald niet misstaan. ‘Zij waren dreigend maar uiteindelijk scoorden wij in de tweede helft waarin wij toch wel de bovenliggende partij waren’ was zijn korte analyse. ‘Na de rust was de ingevallen Roy van Leeuwen –terug van een blessure- voor ons zeer waardevol’. De kleine snelle spits besliste in de dying seconds het duel nadat hij voordien rakelings had over geschoten, daarna met een fijne krul de paal raakte om in de slotfase toe te slaan en hiermee weer een Katwijkse uitzege bewerkstelligde.

Het was op sportpark Panhuis niet de allerbeste performance van de Vogels. De ene week is de andere niet en de ene tegenstander idem dito. Vrouwe Fortuna was de Katwijkers bepaald niet ongunstig gezind toen de paal de vriend van doelman Yannick Augustinus was die vervolgens in het duel zich niet meer liet passeren. De snelle rechterspits Lulinho Martins stichtte het nodige gevaar en de thuisclub reeg in de eerste fase een aantal corners aan elkaar die door de goede koppers in de Katwijkse afweerlinie inclusief Augustinus onschadelijk werden gemaakt. De Vogels probeerden met het herkenbare opbouwende voetbal in het ritme te komen maar pas na een klein half uur werden zij gevaarlijk met een paar aardige aanvallen maar na een een-twee tussen Dennis Bakker en Julian Dobbe schoot laatstgenoemde net naast. FC Rijnvogels mocht tevreden zijn dat het de rust ongeschonden had bereikt.

In het tweede bedrijf een beter herkenbaar Katwijks team dat na en vrije trap van Tom Bijen via het ongelukkige hoofd van Timo Pluk zijn eigen doelman Jeroen Vrolijk zag passeren. Een opsteker en de opmaat voor meer voetbal, meer druk en vooral betere combinaties. Kortstondig leek DOVO de druk even op te voeren maar het ebde weg in een rommelige fase van het duel dat bij tijd en wijle nogal pittig werd. Desondanks bleven de Vogels de beter voetballende ploeg daar waar DOVO het vooral van opportunisme moest hebben. De mannen van Duivenvoorden bleven via verzorgd spel de aanval zoeken en hadden met het inbrengen van Roy van Leeuwen een extra troef in handen. Weliswaar ontsnapten de Vogels aan een gelijkmaker maar hadden het laatste en beslissende woord. Een diepe bal bereikte de herstelde Van Leeuwen en die maakte oog in oog met doelman Vrolijk geen fout en besliste hiermee het duel. Zoals gezegd niet de opvoering die de schoonheidsprijs verdiende maar inzet en het geloof in eigen kunnen vergoedde veel. Op basis hiervan kwamen de drie punten weer in de Katwijkse knip (niet te verwarren met het bekende koekje) terecht.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Michel, De Haas, Jansen, Bakker, De Beste, Van Paasen (87:Noordam), Dobbe (87: Tjin Asjoe), Bijen, Van Montfort (56: Van Leeuwen).

Scoreverloop. 52. Pluk e.d 0-1. . 88. Van Leeuwen 0-2.

VVOG Harderwijk  GVVV 1 – 5
 RKAV Volendam  VV Staphorst 2 – 0
 Ter Leede  SteDoCo 0 – 4
 Sportlust ’46  Excelsior ’31 0 – 0
 VV Sparta Nijkerk  HSV Hoek 2 – 0
 ACV  DVS’33 Ermelo 2 – 1