Vrouwen 1| Flinke oorwassing voor Vrouwen 1

De gifbeker bleek na de uitsluiting in het bekertoernooi nog lang niet leeg voor Rijnvogels. Een gehavende ploeg met zeer veel afwezigen ging over de knie bij hekkensluiter SSS. Het kreeg in Klaaswaal een 6-1 nederlaag te verwerken.
Na een minuut had Rijnvogels op voorsprong moeten komen, maar van twee meter afstand voor vrij doel werd de bal toch gekeerd door de goalie van SSS. Daarna leek de bal toch tergend langzaam over de lijn te rollen, maar de verdediger van de rood zwarten gaf alles om de bal toch voor de lijn weg te werken, waar Rijnvogels het broekje schoon hield. Aan het begin het tweede bedrijf nogmaals hetzelfde tafereel. Het bleek de opmaat voor de wedstrijd te zijn.
Een foutenfestival aan Katwijkse kant leverde SSS de eerste drie punten van het seizoen op. Na twaalf minuten spelen stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Rijnvogels kan aan de bal leuke dingen laten zien, maar het zal in het gebeuren zonder bal volwassen moeten worden. Daarnaast moeten de kansen afgemaakt worden, want zoveel krijg je er niet op dit niveau. Wilan Gies Broesterhuizen bracht na een mooi passje van Jeanny Harders de aansluitingstreffer op de borden. Even leek Rijnvogels grip te krijgen op de wedstrijd en zich terug te knokken, maar de volgende counter van SSS was ook gelijk weer raak. In de tweede helft ondanks de goede bedoelingen hetzelfde wedstrijdbeeld. Rijnvogels had meer de bal maar liep in het mes van de tegenstander. Fluitend liep de ploeg uit naar een 6-1 overwinning.
Door de nederlaag zakt Rijnvogels naar een negende plaats en zal het volgende week tegen de amateurtak van FC Eindhoven uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Daarnaast mist de ploeg op dit moment een karrenvracht aan ervaren spelers die met een blessure of om andere redenen niet aanwezig kunnen zijn de komende weken. Dat mag geen excuus zijn, maar het is wel een gegeven wat op dit moment meespeelt met een relatief kleine selectie. Talent en kwaliteit genoeg bij Rijnvogels, alleen moet het wel gaan samensmelten.