Vrouwen 3 deelt de punten met SVC’08 Vr1

Waterkoud was het afgelopen zaterdag langs de lijn. In een matige wedstrijd werden de punten eerlijk verdeeld over beide ploegen. Met een beter FCR voor rust en een beter SVC na rust konden beide ploegen tevreden zijn met een puntje.

In de eerste helft was de Katwijkse ploeg de betere van de twee, diverse kansen voor de Vogels waarbij het helaas aan scherpte ontbrak. De wedstrijd werd pas na een half uur spelen open gebroken. Na een overtreding mocht Laura de Best, die een uitstekende wedstrijd als laatste vrouw speelde, een vrije trap nemen op ongeveer 25 meter van de goal. Aangezien SVC over een kleine keepster beschikte besloot ze de bal hard en hoog op doel te schieten. En hoewel de keepster er toch nog een handje tegen kreeg kon zij een doelpunt niet voorkomen. Daarna kwamen er nog mooie kansen voor Ing Gerring en Evelien van Hest maar helaas geen doelpunten meer voor rust.

Na rust een heel ander verhaal, wij waren in de beginfase volkomen onnodig de klus kwijt. Sommige spelers gingen uit de organisatie lopen (of had ik gemist dat we na rus 1-4-3-3 zouden gaan spelen) en daarmee haalden we ons zelf uit het spel vandaan. We konden de ballen niet meer op het middenveld kwijt en de aanvallers kregen sporadisch een bal maar konden die ook niet vasthouden. Na 10 minuten spelen werd het 1-1. Vier minuten later gevolgd door de 1-2, toen er even geen rugdekking was. Gelukkig krabbelde we weer enigszins op. Er kwamen kleine kansjes, onder anderen voor Evelien van Hest (die hard tegen Mieneke Hazenoot op schoot). En we hadden een pingel moeten krijgen toen Cecilia Quintero met een forse duw in de rug tegen de grond gewerkt werd. In de uitwedstrijd kregen we een onterechte pingel tegen, en nu werd ons een terechte onthouden….Tegen de verhouding in kwamen we toch, zij het met veel geluk, op 2-2. We kregen een hoekschop en Martine van Duijvenvoorde ging die nemen. Met een mooie boog ging de bal richting de eerste paal waar veel SVC verdedigers stonden. Ook de keepster ging naar de bal maar zij werd daar door haar eigen teamspelers dusdanig gehinderd dat zij de bal pardoes in eigen doel stompte. Daarna golfde het spel over en weer, wij een mooie kans toen Evelien alleen op de goal afkon (bal net naast), daarna weer SVC die ook een mooie kans kreeg die ook naast ging. Toen uiteindelijk de uitstekend leidende scheidsrechter Ben Berk deze zeer sportieve wedstrijd affloot kon iedereen zich wel vinden in het gelijkspel.