FCR JO17-1 Verliest derby tegen valken maar boekt ook winst!

Na twee zeer wisselvallige oefenwedstrijden dan eindelijk de officiële aftrap van FCR JO17-1 voor het bekerseizoen 2016-2017.
Vandaag met tegenstander Valken ’68  gelijk een derby op het affiche. Winst zou dan ook prettig zijn dit behoeft voor de Vogels dan ook geen verdere toelichting.
Om 1000 rolde het balletje over het gras, jawel er werd gespeeld op veld 5 dit was even schrikken voor de kunstgras generatie, maar het veld lag er prima bij en de ochtenddauw hielp ook een handje mee.
Na wat aftasten namen de bezoekers langzaam het initiatief onze boys waren vaak net even te laat en net niet scherp genoeg in de eerste duels.
Na zo’n 10 minuten een vrije trap voor de Valken deze draait prima de 16 in en beland op het hoofd van een vrijstaande Valken speler.
Deze mag ongehinderd de bal binnen koppen en zo staat er 0-1 in het boekje van de niet kinderachtig fluitende scheids Sneijers.
Een klein knakmomentje voor FCR  en ook gelijk een eye-opener voor de achterste linie, blijf elkaar coachen en heb oog voor je directe en elkaars tegenstander.
Nu waren de Vogels wakker en ontstond er een ander wedstrijdbeeld en werd de wedstrijd een wedstrijd, en vaak richting het doel van de Valken.
Met goed opgezette aanvallen en gebruik makend van de snelheid voorin werden er genoeg kansen gecreëerd en was het alle zeilen bijzetten
voor de Valken defensie. Het was wachten op de gelijkmaker van FCR zijde, helaas was het steeds net niet. Zo  zeilde het schot van Maurits net over,
kwamen we na prima afleggen van Dennis  net te laat in de 5 meter en werd na een  prima aanval de goal van Lasse helaas maar terecht afgekeurd,.
omdat hij net in buitenspelpositie werd aangespeeld.
En zo gaan we met een 1-0 achterstand de rust in en kunnen de volgers aan de wandeling richting de kantine beginnen waar de koffie en altijd heerlijke gevulde koeken gretig aftrek vinden.
Na de rust pakken de Vogels de draad weer op en blijven voetballend opzoek naar de gelijkmaker. De geel-roden worden vast gezet op hun eigen helft
en er is maar een ploeg die voetbalt. Als iedereen denkt hij gaat nu echt een keer vallen voor de Vogels staat het tot ieders verbijstering 0-2.
Na een afgeslagen aanval wordt met een lange bal de snelle Valken spits bereikt, deze mag vrijwel ongehinderd door en oog in oog met keeper Pieter faalt deze niet, dus 0-2.
Coach Romano besluit om nu direct 1 op 1 te gaan spelen en brengt met Bram, Tim de Groot en Johan direct drie verse krachten in het veld.
Johan en Tim de Groot worden naar voren gedirigeerd en iedere FCR-er is nu op de aanval gericht om zo die broodnodige anschluss treffer te forceren.
En die komt er, na een overtreding op de hardwerkende  Ilias plaatst Tim Otten zich achter de bal, zijn vrije trap wordt door Johan net genoeg met het hoofd getoucheerd en zo verschalkt hij
de Valken goalie met een prima goal. Eindelijk die verdiende goal en de verwachting is dat  de Vogels nu zullen doordrukken opzoek naar de gelijkmaker.
Echter die illusie werd snel door de geel-rode brigade de kop ingedrukt, want na een snel genomen inworp op de rechterflank halverwege de helft van de Vogels, ligt ineens
de bal achter Pieter in het net. Onoplettendheid en teveel spelers voor de bal gingen hieraan vooraf, super jammer natuurlijk maar zeer efficiënt uitgespeeld door de Valken.
Een voorzet van de prima spelende Maurits wordt door,de sterk gehinderde, Tim Otten net naast gekopt. Er wordt nog een keer door gewisseld met JP en Dennis maar langzaam
kruipt de vermoeidheid en het gevoel in de ploeg dat het er vandaag niet inzet. De ruimte tussen de eigen linies wordt groter en zo counteren de Valken prima de 1-4 binnen.
De uitslag doet erger voorkomen dan het in werkelijkheid was, zeker 2 tegengoals waren cadeautjes die door de Valken dankbaar werden aangenomen en keurig werden uitgepakt.
Zijn jullie weggetikt was de tegenstander voetballend verder ? Wij vinden van niet maar Valken heeft optimaal gebruikt gemaakt van onze slordigheden.en is daarom zeker ook de terechte winnaar.
Verliezen is nooit leuk maar gezien het veldspel, de inzet en de wil om er een wedstrijd van te maken hebben jullie zeker ook winst geboekt !!!
No Panic het is een groei- en leerproces,  hou deze lijn en instelling vast  kijk alweer uit naar de volgende wedstrijd.  Tot maandag en goed weekend !