HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

FCR JO17-1 SLUIT MET EEN GOEDE OVERWINNING DE LAATSTE BEKERRONDE AF

FCR JO17-1 SLUIT MET EEN GOEDE OVERWINNING DE LAATSTE BEKERRONDE AF
De inhaalwedstrijd uit bij Voorschoten’97 was vandaag de laatste uit een serie van zes. Zoals bekend bij de volgers spelen wij mee buiten mededinging en gezien de eindstand in de poule hebben de resultaten ook verder geen invloed gehad op de rangschikking. Zonder alle flauwe KNVB sancties zouden wij gewoon netjes als 3e zijn geëindigd. En als ik terugblik op welke wijze de verliespartijen tot stand zijn gekomen dan had een 2e plaats zeker en stiekem wellicht een 1e plaats haalbaar geweest. Maar dit is achteraf geneuzel en als wij vooruitkijken dan maakt het team een goede en positieve ontwikkeling door. De trainingsarbeid vertaald zich ook steeds meer terug in het wedstrijdbeeld en dat is mooi om te zien.
Vandaag met 14 spelers en de vaste volgers on tour , Bart R hard toe aan een herstelvakantie in de Algarve is afwezig en coach Romano was helaas niet in staat om de wedstijd bij te wonen en derhalve zou ondergetekende het coach stokje overnemen en vertrekken we zo’n 10 min later dan gepland richting het mistroostig aandoende sportpark Adegeest , waar men nog steeds druk is met de veldrenovatie en er op hoofdveld een speeltuin voor Freek Vonk aan het groeien is.
Onder toeziend oog van captain Jan een tactisch praatje en met nog net genoeg tijd voor een felle w-up zijn de boys er gereed voor en kan er om 1030 op het naastgelegen kunstgras afgetrapt worden. Tim de G mag na z’n goede invalbeurt van vorige week nu direct als spits starten, en de bank wordt bezet door de drie J’s. Afspraak is dat we starten en op de juiste momenten “hoog druk”, de voetbal term van 2016, zetten en uiteraard in de duels voor balwinst gaan. Al snel is de eerste grote kans voor FCR en wel voor Tim de G die zichzelf goed vrijspeelt alleen z’n schot uit de draai mist kracht en beland in de handen van de keeper. De toon van de wedstrijd is gezet en de Vogels nemen het initiatief. Het is al snel duidelijk dat de Geel-Groenen over een razendsnelle nr 12 als rechtsbuiten en met de nrs 8 en 10 over twee voetballende en goed opkomende middenvelders beschikken.
De eerste echte grote kans is voor Voorschoten als hun rechtsbuiten voorbij Bram snelt en met een strakke voorzet de inkomende 10 in onze zestien weet te bereiken. Tot opluchting van alle FCR-ers voorkomt de lat een vroege 1-0 achterstand en komen de Vogels goed weg. Vervolgens wordt het een waar kansenfestival richting en op de goal van de groen-gelen. Gelegenheidspits Tim de G wordt achtereenvolgens door Dennis, Tim O en Ilias in stelling gebracht maar ziet z’n doelpogingen helaas niet achter de doellijn verdwijnen. Haast en weinig finesse in de afwerking. Aangever Ilias krijgt na een goede combi met Tim de G ook nog een geweldige kans maar de bal land op het dak van de goal. De laatste linie van de Voorschotenaren oogt niet zeker er wordt gecreëerd door de Vogels maar verzuimd om te “killen” in de zestien. Ondertussen blijft het opletten als er soms op het middenveld te gemakkelijk met balbezit wordt omgegaan. De al genoemde middenvelders en ook de groen gelen nr 6 zijn niet te onderschatten en men blijft de snelle 12 zoeken echter deze wordt door zijn coach gewisseld en zo haalt hij tot mijn verbazing zijn gevaarlijkste angel uit de wedstrijd, prima.
Vlak voor rust zet Tim O, Tim de Groot nog een keer vrij in de zestien maar deze raakt de bal net niet lekker en zo gaan we toch met een enigszins ongewenste 0-0 stand rusten.
Ilias, Kevin en Maurits maken in de 2e helft plaats voor de drie J’s en zo verhuist Ard naar de rechtsback positie wordt Dennis de rechtermiddenvelder en komt JP als diepste middenvelder erin met als opdracht kort in de buurt van aanspeelpunt Tim de G te blijven .
FCR start uitstekend en heeft al snel het initiatief het team staat goed en Voorschoten krijgt steeds meer moeite met de opbouw. Na zo’n 5 minuten stuurt Ard op rechts Johan weg die nu los is van de felle groengele back en met een strakke lage voorzet Tim de G bereikt. Op randje zestien legt Tim de G de bal prima af op JP welke met een bekeken schuiver de bal laag en strak in het net schiet en zo voor de bevrijdende goal mag aantekenen. De Vogels hebben een groot veldoverwicht alleen weten dit niet goed uit te spelen en zo blijft het bij de spaarzame uitvallen toch nog wel billen knijpen. Jesse en Jan hebben de buitenspel val goed in de tas en weten zo een paar spaarzame uitvallen te neutraliseren en anders is daar altijd nog de betrouwbare sluitpost Pieter die altijd op de juiste momenten overeind blijft.
De Vogels blijven goed in de organisatie en er wordt steeds minder weggeven er blijft druk gezet worden alleen de 2e valt maar niet. Een voorzet vanaf rechts door Johan komt voor de linker van Tim maar zijn uithaal beland op de paal. Tim de Groot breekt nog een keer door maar vind de keeper op z’n weg. Vervolgens na goed samenspel raakt Lasse voor een leeg doel de bal verkeerd en ziet deze over gaan.
De vandaag hardwerkende en met veel energie spelende Tim dribbelt zichzelf vrij in de zestien maar word net voldoende gehinderd en bal wordt tot corner verwerkt waar verder niks uitkwam. Ondertussen is Ilias ingewisseld voor de moegestreden Tim de G en gaat Johan in de punt van de aanval spelen en ben ik de nog te spelen minuten uit het oog verloren als de Vogels op hun linkerflank en halverwege de helft van de groen gelen een vrij trap mee krijgen. Dennis plaatst zich achter de bal en deze wordt prima door de inlopende Jan binnengekopt. Zo staat een prima 0-2 voorsprong in het boekje van de scheids en tevens wordt dit de eindstand. Een verdiende overwinning na een goede en sportieve wedstrijd gezien te hebben.
Vanochtend wederom een sterk rood wit collectief gezien we weten wat de verbeterpunten zijn en daar hebben we in de komende weken genoeg tijd voor om aan te werken. Het is nog even wachten op de competitie indeling maar wees niet verbaasd als we daar een aantal bekende tegenstanders gaan tegenkomen. Terugkijkend op deze bekerrondes een stroeve start thuis tegen Valken een misstap tegen laagvlieger RCL en afgetroefd uit bij Blauw Zwart ondanks dat jullie daar zeker meer verdiend hadden. Daar staan tegenover drie verdiende overwinningen met als hoogtepunt een 4-0 overwinning op Meerburg de uiteindelijke de Nr1 van deze poule. En zo zijn jullie uiteindelijk “virtueel” en buiten mededinging… als 3e geëindigd.

Groet prettige vakantie en vergeet het snelle voetenwerk niet,

Mike.

17/10/2016


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media