HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | FC Rijnvogels wint enerverend duel en bekert verder

FC Rijnvogels wint enerverende bekerkraker

 

Op een druk bevolkte Kooltuin heeft het publiek kunnen genieten van een waar voetbalspektakel. Twee teams die het uiterste gaven maar de Vogels uiteindelijk aan het bekende langste eind trokken. Op basis van het aantal –vooral gemiste- kansen verdiend maar de ploeg uit Assen speelde zeker bij fases in de eerste helft beter dan de thuisclub die vooralsnog moeilijk aan haar bekende spelletje toekwam. Het werd een wedstrijd in een hoog tempo en het publiek heeft zich geen minuut verveeld. ACV was tot op heden de beste opponent waartegen de Katwijkers het op moesten nemen.

 

Pascal Huser zal zich nog wel eens achter de oren krabben nadat hij in de eerste minuut een verre dwarrelbal na mistasten van doelman Pim van der Plas de bal naast een leeg doel schoof. De vervanger van Yannick Augustus mocht deze bekerwedstrijd onder de lat staan en kwam met de schrik vrij. ACV ging door en had de thuisclub in de greep. Langzamerhand kwam het duel in balans en Sieb Rutgers kreeg een enorme kans maar aarzelde een fractie te lang. Dat deed hij niet toen kort voor de pauze hij in de vrije ruime werd aangespeeld en met een geweldige pegel doelman Enver Spijodic kansloos liet. Voordien had Spijodic met een reflex na een voorzet van Dirk Jan van den Oever Rutgers van zijn tweede treffer afgehouden. De gasten uit Assen combineerden snel en goed doch slaagden er niet in de score recht te trekken.

 

Direct aan het begin van het tweede bedrijf hadden de gastheren de score uit moeten bouwen. Roy van Leeuwen schoot van dichtbij in het zijnet en Leonard de Beste kopte van dichtbij in de handen van de sluitpost. Het aantal kansen dat zich in de tweede helft voor deed, was groot. Ook ACV liet na om de gelijkmaker aan te tekenen maar was minder gevaarlijk voor het Katwijkse doel. Er ontspon zich een duel, een echte bekerwedstrijd waardig. Het tempo bleef hoog en de strijd was volkomen in evenwicht. Virgil Tjin Asjoe had een spectaculaire omhaal in huis maar deze suisde net naast. Ook Dennis Bakker zal nog wel eens terugdenken aan de vrije kopkans die hij op een presenteerblaadje van Julian Dobbe kreeg. Met het wegtikken van de minuten steeg de spanning tot grote hoogte. Julian Dobbe vond tot twee keer toe de voet van doelman Spijodic op de weg naar succes en even later schoof hij uit kansrijke positie naast. De bevrijdende treffer bleef derhalve uit en de tegenstoten van ACV waren nimmer van gevaar ontbloot maar de roodzwarte defensie hield stand. Zowel Virgil Tjin Asjoe als Sieb Rutgers hadden de 2-0 op de schoen maar kwamen niet tot de zo gewenste verlossende treffer. In de blessuretijd die tien minuten bedroeg kropen de Vogels nog eenmaal door het bekende oog van de naald en dat het eindsignaal van arbiter Rozendaal als een bevrijding klonk laat zich niet moeilijk raden. Smetje is dat Jesse Driebergen kort voor tijd uitviel en hopelijk is de blessure van dien aard dat hij zaterdag kan aantreden tegen hetzelfde ACV dat op eigen terrein zich zeker wil revancheren als het weer om de competitiepunten gaat.

 

FC Rijnvogels: Van der Plas, van den Oever, Ogidi Nwankwo. Michel, Driebergen (90+2 De Haas, de Beste, Bijen (71: Bibuljica), Bakker, van Leeuwen, Rutgers (78: Dobbe), Tjin Asjoe.

 

Score: 40. Rutgers.

Foto: Matchwinnaar Sieb Rutgers (archief)

20/09/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media