FC Rijnvogels Vrouwen 2 – Maense Vrouwen 1

Uitslag: 3 – 2

Vorig seizoen was Maense de angstgegner van vrouwen 2. De eerste wedstrijd wisten de roodhemden het toen nog op 3-3 te houden en uit werd er verloren. Maar vooral de fysieke inzet van deze ploeg uit Rotterdam hield FCR het meest bezig.

Ook dit seizoen zijn beide ploegen weer tegenstander van elkaar in de competitie en zaterdag was de eerste van de twee ontmoetingen. Rijnvogels komt goed uit de startblokken en voetbalt vrij gemakkelijk vooruit, waarbij de middenvelders veel ruimte krijgen om te voetballen. Met Esmay Barnhoorn op de mid-mid positie heeft Vrouwen 2 er voetballend een grote aanwinst bij. Het gemak waarmee ze ballen aanneemt en vervolgens op de juiste plek neerlegt is een genot om naar te kijken. Menig maal hoorde we bij Maense in het veld wie neemt de nummer 9. Met 2 snelle buitenspeelsters kan FCR steeds lekker de diepte zoeken en voor gevaar zorgen voor het doel van de tegenstander. Menig keer kan linksvoor Inge Gerring (vr3) met haar snelheid voor gevaar zorgen, maar het afmaken blijft nog even een probleem. Tot de eerste drinkpauze is het één en al Rijnvogels dat de klok slaat. Maense probeert het wel, maar zoals een aantal weken al zichtbaar is staat het achterin bij FCR prima. Dat wat aan schoten op doel van FCR gaat is van zo ver dat de keepster daar niet warm of koud van wordt. Na het watertje gaat Rijnvogels door en lukt het om de druk op het doel van Maense te vergroten. Dat Esmay Barnhoorn over een enorme traptechniek beschikt weten we natuur al lang bij Rijnvogels maar dat ze er voor de rust 2 zo mooi inschiet is om van te genieten. Uiteraard blijft het een teamprestatie om haar de vrijheid te geven om te kunnen schieten. Mooi om te zien dat de doelpunten ook met elkaar gevierd worden.

Na de rust gebeurt er iets doms bij Rijnvogels. Men gaat achteruit lopen en geeft Maense daarbij de kans om terug te komen. Een inspeelbal op Maaike van den Berg wordt niet goed verwerkt en zo krijgt de spits van Maense de kans waar ze goed in is namelijk uithalen van afstand. De bal verdwijnt onhoudbaar in de linker bovenhoek. Niet getreurd zou men zeggen, want Rijnvogels is de betere ploeg en moet op zoek naar een derde doelpunt om het af te maken. Vijf minuten na het eerste doelpunt valt de 2-2. Een diepe bal wordt niet goed verwerkt door de keeper van Rijnvogels. Ze probeert de bal weg te schieten maar deze komt tegen het been van een Maense speelster en verdwijnt direct het doel in. Nog meer tegenslag volgt voor Rijnvogels, want laatste vrouw Amanda van Haaren moet het veld geblesseerd verlaten. Zo staat Rijnvogels met tien en moet het de mouwen gaan opstropen. Dat valt niet mee, want ze spelen al met korte mouwen ha ha. Maar ze flikken het toch en gaan brutaal met zijn tienen weer vol op de aanval. Maense schuwt de fysieke weerstand niet en net als Ma1 Speelster Romy de Haas kan bijsluiten ligt Roos Buckert geblesseerd aan de buitenkant van het veld. Gelukkig staat ze op en kan met veel pijn de wedstrijd vervolgen. Rijnvogels blijft er in geloven en gaat vol voor de overwinning. In de 80e minuut komt het verlossende doelpunt er dan toch. Nienke Kuyt verlengt tussen twee speelsters van Maense in de bal richting Inge Gerring die van achter een speelster van Maense komt en de bal oppikt. Ze gaat alleen op de keepster af en schuift de bal langs haar heen het doel in. Geen sprake van buitenspel zoals de assistent scheidsrechter van Maense wil doen voorkomen en dus wordt het doelpunt goedgekeurd. Met nog 10 minuten op de klok weet Rijnvogels de rust te bewaren en speelt de wedstrijd keurig uit. Een al met al terechte overwinning van Vrouwen 2, dat wel weer wat wonden zal moeten helen en volgende week naar Leiden afreist om daar tegen Lugdunum aantreed.

De meer dan terechte speelster van de wedstrijd is spelverdeelster Esmay Barnhoorn geworden.