FC Rijnvogels Vr3 – Quick Boys Vr2

De eerste wedstrijd voor vrouwen 3, thuis bekeren tegen Quick Boys, werd gespeeld op maandagavond. De toss werd verloren en we moesten tegen de laaghangende zon in spelen. Het was dus zaak de tegenstander op eigen helft vast te zetten en ze bij ons doel weg te houden. Voordeel daarbij was dat we dan in de schaduw konden spelen die zich over de gehele helft van de tegenstander uitstrekte. Daar was dus ook een beetje koeler.

Na een beetje rommelig begin vanwege de onwennigheid om op gras te spelen kwamen de Rijnvogels los. Trainer Hans van Beelen had de meiden de opdracht gegeven om driehoekjes te maken, de bal het werk te laten doen en er bovenop te zitten. En dat was niet tegen dovemansoren gericht, onder leiding van de onstuitbare Laura de Best werd aanval op aanval opgezet. Prachtige aanvallen waren er te zien maar in de eindfase ging het steeds mis. Soms te onrustig, soms te gehaast maar dat hoort bij de eerste wedstrijden, de vorm moet nog gevonden worden. Maar al met al zat het aan onze kant goed. En aan Quick Boys zijde werd heel hard gewerkt om een doelpunt te voorkomen. En dat lukte ze vrij aardig totdat Laura de Best na 20 minuten spijkerhard op doel schoot. De keepster kon in eerste instantie de bal nog tegenhouden maar een scherpe Hester de Mol was er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten en schoot de ploeg naar een 1-0 voorsprong. De beer was nu los. Ballen net naast, van de lijn en een schot van aanvoerster Claudia Ravensbergen op de lat, het zat ons niet mee. Maar het getoonde spel was uitstekend en op de (goed gevulde) reservebank zat men te popelen om mee te kunnen doen. Connie de Jong werd na 25 minuten vervangen door Tineke Jonker. Het maakte allemaal niets uit, deze machine was niet meer te stoppen en door twee doelpunten van Laura liepen we uit naar een 3-0 voorsprong. Dit leek ook de ruststand te worden waren het niet dat er een vervelend incident kwam. Bij een van de spaarzame tegenaanvallen kwam een speelster van Quick Boys heel vervelend op haar schouder terecht. De pijn was dermate groot (sleutelbeen breuk) dat de wedstrijd werd stilgelegd. Gelukkig kon zij het veld lopend verlaten en we hopen dat het alweer wat beter met haar gaat. Helaas werd de wedstrijd gestaakt. Om de adrenaline kwijt te raken werd er nog 8 tegen 8 getraind en zodoende konden ook de reserves van de eerste helft hun energie kwijt.

Opstelling: Bonnie Knegt, Brenda van Leeuwen, Claudia Ravensbergen, Kim van Haaren, Evelien van Hest, Cecilia Quintero de Villegas, Jorine Petitjean, Connie de Jong (25. Tineke Jonker), Vivian Mutlu, Hester de Mol, Laura de Best

Complimenten meiden, jullie hebben laten zien dat het voetballend wel okay zit. Conditioneel werden we helaas niet op de proef gesteld. Dat zal zaterdag wel het geval zijn als we tegen Oegstgeest moeten spelen. Het is dus zaak om scherp te blijven en de focus op het team te houden. De kop is eraf, en het beloofd een mooi seizoen te worden.