FC Rijnvogels MO13-2 wint na 3 weken hard werken

De meeste meiden van de Mo13-2 maken volgend seizoen de overstap naar de onder 15. Om daar mee te kunnen in het niveau is er een inhaalslag te maken.
Zo zijn we na de winterstop een andere weg ingeslagen met het team en zijn de trainingen extra intensief. De meiden leren een hoop op dit moment en dat gaat in een rap tempo.
Tegen Graaf Willem Vac 2 weken geleden was er al een hoop verbeterd. Het team ging de strijt aan met zijn allen en werkte zich het snot voor de ogen. Daar begint alles mee. Helaas kon er tegen de nummer 3 van de vorige periode voetballend nog niet heel veel op de mat gelegd worden, maar de eerste seintjes waren er al wel.
Nu twee weken later werpen de trainingen hun vruchten af. Tegen Valken ’68 werd in de vorige periode met 7-2 verloren, maar afgelopen zaterdag waren de rollen omgedraaid. Er werd heerlijk gevoetbald. Geen lange ballen meer naar voren maar opbouwen van achteruit en dan passend naar elkaar naar voren.
Valken was flabbergasted en wist niet wat het overkwam. Dit elftal dat zo goed voetbald hoe kan dat ineens. Nou dat hebben de meiden zelf gedaan, geholpen door de enthousiaste trainers die dit team oppakken en leren voetballen.
Het was al na 10 minuten raak op ’t Duyfrak. Een goede aanval over rechts werd in eerste instantie afgeslagen, maar door hoog druk te zetten werd de bal al ver voorin veroverd en ingeschoten door de razend snelle Sterre van dijk. Een hele fijne opsteker voor een elftal dat uit een diep dal komt. En het kon niet op want voor rust werd het goede veldspel van de meiden beloond met de 2-0 voorsprong, die wederom in het netje werd getikt door Sterre van dijk. Wat een vreugde in maar ook langs het veld. Tot de rust is Rijnvogels niet in de problemen geweest. De verdediging stond als een huis en wist zodra ze in balbezit kwamen de bal met opbouwend voetbal weer uit te verdedigen. In de rust hoef je het dan niet te hebben over wat fout ging, want dat was niet zo veel. Sterker je kan proberen de meiden nog meer mee te geven, zodat ze deze mooie voorsprong kunnen behouden of zelfs uitbreiden.
De tweede helft probeerde Valken meer druk te zetten naar voren en dat lukte ze aardig. Doordat Rijnvogels hard moest werken, vergat het even te voetballen op de nieuwe manier en verviel het even in een oude gewoonte namelijk de bal maar zo ver mogelijhk wegschieten zonder enige gedachte daarachter. Na een kwartier kreeg Rijnvogels weer wat meer grip op de wedstrijd en liet het weer mooie dingen zien. De spitsen werden weer ingespeeld en men kon de wedstrijd op een mooie manier in het slot gooien. De 3-0 kwam van de schoen van Lisa Zwaan, die daarmee een uitstekende wedstrijd bekroonde. Toch waren er de tweede helft ook kansen voor Valken, maar er lag er steeds één in de weg en dat was keepster Nikki Fielmig. die keer op keer de schoten op doel tegenhield. Jammer dat we dat ene doelpunt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog tegen krijgen, maar die doet niets af aan de puike prestatie die het elftal vandaag op de mat heeft gelegd.