FC Rijnvogels MO11-1 Quick-Boys MO11-1 (7-2)

Vandaag was het Quick-Boys MO11-1 die een bezoek kwamen brengen aan de kooltuin.Dat is bij voorbaat al een mooi affiche waarvan menig voetbal liefhebber van zal gaan watertanden , omdat dit soort wedstrijden garant staan voor spektakel.Helaas moesten we het deze wedstrijd zonder Evi de Mooij doen, zij was met het team uitje afgelopen week ongelukkig terecht gekomen op de trampoline en heeft daarbij haar teen gekneusd.Zo fel als dat ze, is stond ze natuurlijk volledig omgekleed op het veld, maar bij het warmschieten werd al snel duidelijk dat het deze wedstrijd niks ging worden, en moest ze helaas aan de zijlijn blijven staan.

Vanaf het eerste fluitsignaal, gegeven door scheidsrechter Tijmen de Mooij ( die overigens een perfecte eerste wedstrijd floot) gingen de Rijnvogels meiden er gelijk voor.De massaal toegestroomde toeschouwers waren nog een plekje aan het zoeken langs de lijn toen Fleur in de eerste minuut al wist te scoren ( 1-0 ), dat zou wat beloven voor vandaag.Ik kreeg zelfs het idee dat sommige meiden van Quick-Boys nog niet eens door hadden dat de wedstrijd al was begonnen.Direct na de genomen aftrap werd de bal weer veroverd door Kim, die Anna het bos in stuurde,helaas was de defensie van de tegenpartij nu wel alert en wisten ze deze aanval in de kiem te smoren.Toch was het wederom Fleur die in de 10de minuut het net wist te vinden, en wel door een steekpass van Indy vanaf rechts waarbij de tegenpartij op het verkeerde been werd gezet en Fleur alleen voor de keepster kwam te staan( 2-0 ).Toch waren de Rijnvogels meiden niet scherp genoeg, wat er in resulteerde dat de tegenpartij toch ook wel wat kansen wist te creëren ,en in de 15e minuut de snelle rechtsbuiten van Q-B over rechts de bal kreeg en door een snelle beweging Anouk het nakijken gaf en zo hun spits bijna wist te bereiken,gelukkig kwam Emily snel genoeg uit het doel om de bal voor haar benen weg te grissen.Gelukkig wisten onze meiden snel daarna wel te scoren,en wel door een loei hard schot van Kim vanaf het middenveld,die helaas voor haar op 3 cm voor de doellijn tot stilstand kwam, gelukkig stond Kirsten op de juiste plaats en moment om deze bal de laatste paar cm het doel in te werken ( 3-0 ).Vlak voor het fluitsignaal dat de eerste helft zijn einde had bereikt,lukte het Q-B toch nog om te scoren en zo de stand op ( 3-1 ) te zetten
.
Direct in de tweede helft werd er door onze meiden druk gezet op de defensie van Q-B en in de 29ste minuut was het Sara die de bal aan Indy wist te geven, die hem vervolgens keurig achter de keepster wist te plaatsen ( 4-1 ).Er werden talloze aanvallen gecreeërd, maar zoals eerder gezegd ontbrak het vandaag aan precisie ..sommige ballen kwamen niet aan of werd er net verkeerd gelopen zodat er gaten ontstonden,wat niet wegneemt dat de meiden zoals altijd fel aan het voetballen waren en echt alles gaven wat ze hadden.Dat Felle was Q-B ook niet ontgaan, want het waren toch vooral onze meiden die de tweede helft domineerde.Ook voor de massale groep supporters maakte het niks uit of ze volledig scherp waren of niet ,want doelpunten daar kwamen ze voor,en in dat opzicht werden ze rijkelijk beloond.Bij elk doelpunt werd het rumoeriger langs de lijn. In de 35ste minuut werd er weer een dodelijke aanval gecreëerd, vanuit achteren was het Larissa die na het onderscheppen van een aanval van Q-B de bal mooi meenam en deze via een pass over het middenveld bij Anna wist te bezorgen,Anna wist vervolgens op slinkse wijze de keepster te passeren en zo de ( 5-1 ) op haar naam te zetten.De Rijnvogels aanhang stond nu bijna op de banken van euforie ( als er stewards waren geweest hadden ze zeker moeten ingrijpen ).Twee minuten later was het weer raak, en wel door Indy die in de 37ste minuut de (6-1) op haar naam mocht schrijven,en of dat nog niet genoeg was wist ze een minuut later wederom te scoren ( 7-1 ).Om het feest bijna compleet te maken Wist Indy door een ongelukkige bal in haar gezicht, die hard naar het doel terug stuiterde, toch nog bijna een zuivere hattrick te scoren,alleen ging deze maar 1 cm naast.Q-B die wel ingezien had dat gelijk spelen ,laat staan winnen vandaag geen haalbare optie meer was ,toch bleef het strijden, wat in de 43ste minuut toch voor hun nog een doelpunt opleverde en zo de eindstand op ( 7-2 ) bracht.

Meiden jullie hebben deze week wederom laten zien wat een top team jullie zijn,en dat jullie zoveel plezier uitstralen dat het ten alle tijden een genot is om naar jullie te kijken.