FC Rijnvogels JO15-4 vergeet zichzelf te belonen tegen Katwijk JO15-5

Vandaag 10 maart een uitwedstrijd tegen het ‘verre’ Katwijk op de Krom. Dus de Rijnvogels moest ‘overdebrugse’ vandaag. 1 week geleden lag zo’n beetje alles er nog uit na een steenkoude week en nu stond de temperatuur op het tijdstip van beginnen van de wedstrijd op zo’n 12(!) graden!!!
Katwijk dusver 2 verlies partijen tegen Foreholte 14-0 en Rijnsburg 4-2. Ook Rijnvogels nog puntloos door verlies tegen Rijnsburg 4-3 en RCL 4-2. Duels waarin in beide punten zeker mogelijk waren maar helaas niet gebeurde. Vandaag in ieder geval een duel tussen diverse klasgenoten in de verschillende teams en Ruben, nu speler Rijnvogels, was oud speler van dit team van Katwijk. Dus voldoende motivatie aan beide kanten om zich van de beste kant te laten zien om het bv op maandag op school niet aan te horen dat je natuurlijk van je klasgenoot verloren hebt!!!

Rijnvogels was i.i.g. helemaal compleet en dus had Roland het vandaag druk met 4 wissels.
Om 10.00 werd er afgetrapt onder zoals eerder genoemd prima droge omstandigheden en een aangename temperatuur.
Katwijk werd direct door Rijnvogels stevig onder druk gezet en al combinerend wisten de mannen al vlot het doel van Katwijk te vinden. Ondermeer schoten van Thijs, Daan werden goed gekeerd of het vizier was net verkeerd en vloog de bal naast of over.
Katwijk daarin tegen kon niet van de eigen helft afkomen en kon Rijnvogels druk blijven zetten op de verdediging van de krombewoners. Er moest dus wel een keer een goal vallen, uiteindelijk werd Jordan gehaakt in het strafschopgebied bij één van de aanvallen en dus mocht er een strafschop genomen worden. Jordan wilde de strafschop zelf nemen maar helaas raakt hij het leder volkomen verkeerd en vliegt de bal naast de goal. Uitleg van hem was dat de bal tegen een randje lag, nou laten we maar aannemen dat het zo was, i.i.g. helaas geen goal.

Toch komt Rijnvogels vlak erna op voorsprong, Dennis kan de bal op het middenveld oppikken en kan vrij uithalen op de goal en ja eindelijk daar is de 0-1!!!!!
Rijnvogels krijgt daarna via Daan en Ruben ook nog kansen om de voorsprong te vergroten maar doen het niet, sterker nog de spits van Katwijk wordt bij een spaarzame uitval weggestuurd en tikt de bal voorbij Mark en die raakt de spits. Per ongeluk of expres dat maakt niet uit, de scheidsrechter nog op de helft van Katwijk, is onverbiddelijk en geeft een strafschop. De aanvoerder neemt ‘m en schiet goed raak, 1-1!!! Dus al het werk voor niets geweest dusver voor Rijnvogels, de stand weer in evenwicht. Toch weet Rijnvogels de rug weer te rechten en vlak voor rust is er een corner waarbij Ruben er als de kippen bij is om prima de 1-2 te scoren. Hiermee gaan de mannen aan de thee/limonade en kunnen de tactische plannen voor de 2e helft gesmeed worden.

In de 2e helft staat er toch een wat anders Katwijk wat minder naar achteren stond en wat meer probeerde druk te zetten naar voren.
In de beginfase probeert Rijnvogels de 1-3 te forceren en volgen er enkele halve kansjes maar ondanks het vele balbezit, tot echt grote kansen komt men niet meer. Zeker gezien de kansen in de 1e helft. Katwijk probeert met snelle omschakelingen het Rijnvogels lastig te maken en eigenlijk bij hun 2euitbraak, 1e kwam de pingel uit voort in de 1e helft, is het ook meteen raak.
Weer weet iemand achter de verdediging te komen en ondanks nog een vergeefse sliding van Tim weet de speler de bal achter Mark te tikken. Weer weg die voorsprong ondanks het veldoverwicht van de Rijnvogels. Het wil maar niet lukken. Uiteindelijk met nog een kwartier te spelen mag Daan weer invallen, en die weet vlak na z’n invalbeurt met een briljante actie zich bij de achterlijn vrij te spelen en met een droge knal in de verre hoek de 2-3 aan te tekenen!!!!

Zal het de mannen nu wel lukken om de 3 punten binnen te slepen, Katwijk gaat nu alles op alles zetten en weet met een lange bal de rechterspits te bereiken en die weet met snelheid richting Mark te komen maar Mark kan nog net corrigeren!!! Rijnvogels is gewaarschuwd met deze snelle speler en weer probeert Rijnvogels de aanval te zoeken maar die loopt dood, en eigenlijk op identieke wijze weet Katwijk wederom de rechterspits weg te sturen en ja nu is hij wel weg en schuift hij de bal onder Mark door de goal in, 3-3!!!! Ongelofelijk, 3x de voorsprong, veel sterker maar gewoon gelijk met nog zo’n 3 minuten op de klok. Tsja als je m zelf niet maakt dan maakt de tegenstander hem. Dat is wel weer bewezen, Katwijk had 4 kansen en maakt er 3 dat is nog eens rendement. Toch geeft Rijnvogels het niet op en perst in de laatste minuten er nog een offensief uit waarbij Daan een grote kans krijgt, hij schiet vrij voor de keeper goed in maar de keeper weet hem ternauwernood uit het doel te tikken voor een corner!!! Is het dan over, nee nog steeds niet want bij die corner weet Ruben koel te blijven en de bal goed te controleren, schiet ‘m prima in maarrrrrr lat!!!!! Helaas helaas het mag gewoon vandaag niet zo zijn voor de Rijnvogels. Vlak daarna fluit de scheids voor het einde van een zeer vermakelijke en sportieve pot voetbal, tsja Katwijk was best blij met dat punt maar de mannen van Rijnvogels keken met een blik als een oorwurm en terecht natuurlijk de kansen waren er maar het gat werd maar niet groter dan 1 doelpunt waardoor Katwijk kon blijven geloven in een resultaat. Aan de andere kant m.n. de 1e helft werd er erg goed gevoetbald door de mannen en werden er voldoende kansen gecreëerd,  2e helft was wat rommeliger en wat onrustig maar dat kwam ook doordat Katwijk wat beter stond. Volgende week weer beter, dan is onze volgende tegenstander UDO JO15-5 om 12.15.

Aan het einde van de wedstrijd hoopte de trainer van Katwijk zelfs nog op een oefenwedstrijd straks in het voorjaar, nou dat lijkt me voor de mannen een prima rematch om te laten zien dat we wel van ze kunnen winnen!!!!