FC Rijnvogels JO14-3 – Alphense Boys JO14-2
ruststand 1-2
eindstand 3-4

FC Rijnvogels JO14-3 strijdend ten onder

Vooraf waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Al drie wedstrijden werd er met ruime cijfers verloren en ook voor deze wedstrijd werden er weinig “eentjes” ingevuld. Reeds om 8.30uur werd er op veld 5 afgetrapt. Scheidsrechter van dienst was dhr. P. Souverein die deze match uitstekend leidde. Bij FCR was Sem afwezig. Hij had deze week zijn enkel geblesseerd met hockey en was er derhalve niet bij. Maar nieuw in het team was Jarno. Terug van weggeweest nam hij zijn vertrouwde positie achterin weer in.

Zoals we al eerder dit seizoen gezien hadden, konden de boys van JO14-3 de eerste 15 minuten aardig meevoetballen. Veel kansen creëerden we zelf niet en de Alphense boys stichtten iets meer gevaar. Het wachten was eigenlijk gewoon tot er gescoord werd. Dat gebeurde dan ook na zo’n 20 minuten spelen. En even leek het er op dat de withemden over ons heen zouden walsen. Al snel volgde de tweede goal en FCR was rijp voor de sloop. Maar het genadetikje bleef uit. Er werd iets te gemakkelijk gedacht door de tegenstander. En dat hadden ze beter niet kunnen doen. Want opeens was er de ruimte voor Arres. Uitstekend gezien door Jelle die met een mooie steekpass onze spits netjes bediende. Arres aarzelde niet. Hij was er al een paar keer gemakkelijk uitgelopen, dus nou liet hij dat niet weer gebeuren. De keeper stond wat ver voor zijn doel. Het schot was hard, hoog genoeg en raak! 1-2. Een prima goal die niet alleen de één op bord zette voor FCR, maar die ook het geloof in eigen kunnen leverde. Wat volgde was een bere wedstrijd. Op alle fronten werd er fel gestreden en her en der werden er pittige duels gespeeld. Niemand uitgezonderd!

In de rust werden de puntjes door G en J nog eens op de i gezet en in de tweede helft ging FCR door met waar ze de eerste helft mee gestopt waren. Strijd! Het leverde al heel snel de gelijkmaker op. Michiel mocht de trekker over halen en de achterstand was helemaal weggepoetst. De tweede helft leverde een fraai schouwspel op, maar uiteindelijk kwam toch zo nu en dan het krachtverschil bovendrijven. Wessel werd voor de derde keer geklopt en weer moesten de ruggen gerecht worden om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er ook na een vlot lopende aanval. Van achteruit ging het balletje van man op man en werd Jelle op rechts de diepte in gestuurd. Veel sneller als zijn directe tegenstander stoomde hij de 16 binnen en besloot hij om meteen op doel te schieten. Geen verkeerde keuze. Onhoudbaar verdween de bal laag in de verre hoek en de stand was weer gelijk! 3-3. De voetbalwetten zijn echter keihard en bij vlagen meedogenloos. Alphense Boys zette ook nog eens aan en vlak voor tijd scoorden zij de 3-4. Alweer moest FCR op zoek naar de gelijkmaker, maar nu was niet alleen Alphense Boys de tegenstander. Ook de klok werkte niet mee. Toch kregen onze strijders nog wat grote kansen, maar het ontbrak ze aan geluk. De bal wilde er niet meer in en bij een 3-4 stand floot de scheidsrechter af.

Een puntje had zeer verdiend geweest, maar het mocht helaas niet zo zijn. Wat hebben we met z’n allen genoten van het collectief wat er vandaag op het veld stond. Deze verliespartij voelde toch een beetje als een overwinning. Men kan trots zijn op deze prestatie en als iedereen zo blijft strijden als in deze wedstrijd dan valt het kwartje vanzelf eens onze kant op.