JO13-4 onderuit bij Meerburg JO13-9

FC Rijnvogels JO13-4 onderuit bij Meerburg JO13-9 met 3-1 (1-0)

Vandaag 5 November de 2e wedstrijd voor de competitie en nu tegen Meerburg in Zoeterwoude.
Stand van zaken dusver is dat Meerburg z’n 1e wedstrijd gewonnen heeft tegen SVC’08 met 1-0 en wij onderuit gingen met3-2 bij Graaf Willem II/VAC.

Vandaag helaas opnieuw afwezig Rian die helaas een terugval heeft gekregen met z’n slepende hielblessure, a.s. dinsdag zal hopelijk een bezoek aan de fysio misschien hem verder kunnen helpen, wensen hem natuurlijk vanaf deze kant veel sterkte.

De rest van het elftal kon compleet aantreden en dus waren we vandaag met 13 spelers. Beginopstelling Doel Mark, verdediging Yoran, Stef, Tim, Wesley, middenveld Daan, Thomas en Thijs. Voorin Arres, Andries en Stefan. Wissels Jordan en Feddi.

Om 11:30 onder redelijke omstandigheden met af en toe regen en een graad of 11 werd er afgetrapt en blijkt dat Meerburg technisch goed uit de startblokken komt en Rijnvogels wederom ontzettend zwak aan de wedstrijd begint!! Stukje concentratie, mentaliteit???? Dat zal altijd de vraag blijven maar Jan moet alle zeilen bijzetten met z’n stem om de spelers op de juiste plek te krijgen en te motiveren. Meerburg heeft daar natuurlijk geen boodschap aan en vrijwel na de aftrap weet Meerburg al de voorsprong te pakken.

Een speler kan vrijuit vanaf de rand strafschopgebied uithalen en met een boogbal net buiten bereik van Mark valt de bal binnen. 1-0!
Daarna volgt een fase waarbij Rijnvogels niet vanaf de eigen helft kan komen en combineert Meerburg telkens gemakkelijk richting doel maar of de eindpass ontbreekt of de schoten dwarrelen naast. Zo kon in deze periode Rijnvogels makkelijk naar een kansloze 3, 4 of misschien wel 5-0 gespeeld worden maar dat gebeurd gelukkig niet.

Aanvallend proberen de mannen het wel maar ook verdedigend is Meerburg sterk en weet men de enkele diepe bal goed te neutraliseren.
Er valt 1 kans te noteren voor Arres die net niet goed voor de goal kan komen en de bal net voor z’n neus door de verdediging van Meerburg weggehaald ziet worden.
Gelukkig weet Rijnvogels dus de schade te beperken door na zo’n 15 a 20 minuten wat beter in de wedstrijd te komen. Verdedigend wordt Meerburg wat beter tegengehouden en de spelers staan ook wat beter in hun positie. Zelf komen de mannen niet echt toe aan goede aanvallen maar ook de gevaarlijke aanvallen van Meerburg worden goed geneutraliseerd door de verdediging of anders weet Mark met een aantal goede reddingen z’n doel verder schoon te houden.

Zo weet Rijnvogels de rust te bereiken met ‘maar’ een 1-0 achterstand tegen een weliswaar betere ploeg maar goed een verassing kan zomaar gebeuren met zo’n stand. In de rust krijgen de mannen dan ook te horen dat men meer de ruimte moet zoeken achter de verdediging van Meerburg door de lange bal wat meer te hanteren.
2e helft zit Rijnvogels beter in de wedstrijd en weet men iig het technisch betere Meerburg goed partij te bieden. Echte kansen zijn er nog niet voor Rijnvogels maar de bal wordt beter van het doel gehouden door simpel te spelen en niet te onrustig zoals in het 1e gedeelte van de 1e helft.

Helaas weet Meerburg na zo’n 10 minuten de score te verdubbelen bij een corner waarbij de bal niet goed weggewerkt wordt en de bal via een mêlee van spelers in het doel gewerkt wordt. 2-0!!

Toch zoals in eerdere wedstrijden moet Rijnvogels het vooral van z’n inzet hebben en het mentale gedeelte waarbij men vaak in het laatste deel van de wedstrijd vaak nog de krachten vind om nog wat te forceren.

Met zo’n 15 minuten gespeeld te hebben weet Stefan zich eindelijk eens vrij gespeeld richting doel na een goede pass van Thomas en weet de bal zeer beheerst onder de keeper door te schieten. 2-1!!!

En zo is het toch weer een wedstrijd, Mark weet daarna met 2 goede reddingen z’n doel schoon te houden maar ook Rijnvogels krijgt wat meer ruimte en kan bijna de 2-2 maken maar de verdediging van Meerburg weet dit ternauwernood te voorkomen door de bal richting doel goed te blokken.
En zo stond het dus bijna 2-2 met nog zo’n 10 minuten te gaan!!! Helaas weet Meerburg vlak daarna een corner te versieren en uit deze corner weet een speler van Meerburg geheel vrijstaand in te koppen en is de wedstrijd zo goed als gespeeld met nog een kleine 10 minuten te gaan. 3-1!
Dit is alweer de 4e goal uit een corner in 2 weken tijd, vorige week werd er ook uit 2 corners gescoord. Zonde en niet nodig als iedereen gewoon z’n mannetje pakt.

In de laatste kleine 10 minuten gebeurd er niet zo heel veel meer en weten beide partijen elkaar goed in evenwicht te houden, helaas stond men bij 2 kansrijke situaties buitenspel anders had het nog spannend kunnen worden.
Rijnvogels heeft m.n. de 2e helft niet zo heel veel meer weggegeven tov de eerste helft maar wel 2 goals door corners dat is dus een aandachtspuntje en uiteraard het scherper beginnen is ook ontzettend belangrijk. De mannen moeten dus geconcentreerd en gefocust zijn voordat de wedstrijd begint anders kan je soms al in het begin een wedstrijd helemaal weggeven en dat zou zonde zijn. Dus nu proberen de volle wedstrijd vol te houden dan komen de punten vanzelf wel daar ben ik van overtuigd!!!! Helaas dus dusver 0 punten uit 2, hopelijk volgende week tegen Blauw Zwart thuis de 1e punt(en)?