Graaf Willem II VAC JO12-3 – FC Rijnvogels JO12-1

Ruststand 2-5
Eindstand 4-5

“Het was breien vandaag”

Vandaag stond de wedstrijd tegen Graaf Willem II VAC op het programma. De vorige wedstrijd werd met 13-1 winst een walk over, kijken wat vandaag de verhoudingen zijn. Bij het wakker worden staat de straatverlichting nog aan want de aanvangvangsttijd is 08.30, plaats van bestemming Wassenaar, dus om niet op te vallen tussen de bewoners van dit elitedorp hebben we allemaal onze netste kleren aangetrokken. De slaap werd nog even uit de ogen gewreven en een 2-0 achterstand was na elf minuten een feit. Ook goedemorgen, we hebben de mannen wel eens beter zien starten, maargoed de achtervolging liet niet lang op zich wachten. Minuut 12 punterde Jelle de aansluitingstreffer binnen en werd via twee treffers van Martin de achterstand in de 13e en 15e minuut omgezet in een 2-3 voorsprong. Het was echter wel rommelig vandaag.

Goed voetbal werd vaak afgewisseld door hotseklots voetbal (tweede helft). Onze opponent had gaandeweg de eerste helft het  middenveld in handen en drong zich steeds vaker op bij ons doel. Dat hij er niet inging was te danken aan de verdediging Mike, Daan, Wouter en Thijs met daarachter onze topkeeper Kenji. De mannen konden het tij toch weer keren en lieten weer mooi voetbal zien. In de 26 minuut, werd dit beloond en zette Jelle de stand op 2-4 en na een prachtige aanval werd Gevork gevonden die in de 30e minuut de 2-5 als ruststand vastlegde. In de rust werden er nog wat aanwijzingen gegeven aan de mannen waarna de tweede helft kon aanvangen.

Een tweede helft die in de verste verte niet op de eerste leek. Het systeem bleek te haperen en het leek wel of er zand in de motor zat. Werd er niet hard gewerkt dan, nee zeker niet er werd heel hard gewerkt maar er lukte de tweede helft bijna niets meer. De 3-5 lag er na 4 minuten in de tweede helft al in. Graaf Willem II putte hier extra energie uit en we werden toch echt wel overlopen. De jongens waren het even kwijt liepen op elkaar plek aan elkaars kant, dus de vraag was niet of de 4-5 hing vallen maar wanneer. Die viel gelukkig pas in de 45e minuut dus was het nog slechts 5 minuten billenknijpen. Als het voetballend even niet lukt het zij zo, maar de JO12-1 bestaat wel uit mannen die er voor willen gaan, dus die overwinning ging koste wat kost mee naar Katwijk. Opgelucht vloeide de spanning uit de lijven op en naast het veld, want het eindsignaal was daar. Met veel breiwerk de drie punten in the pocket, het precieze patroon wordt nog aan gewerkt.