Heren 1 | FC Rijnvogels buigt niet voor ASWH

FC Rijnvogels pakt dik verdiend punt

Zeker gelijkwaardig aan ASWH

Na de even teleurstellende als schlemielige nederlaag tegen Sparta Nijkerk wisten de Vogels na lang met 1-0 achter te hebben gestaan er in de slotfase een dik verdiend punt uit te slepen. Vrijwel de kleinste man van het veld Tom Bijen die in de tweede helft werd ingebracht, kopte een corner van Edin Bibuljica in de verre kruising en daarmee een belangrijk punt voor zijn team verdiende.

Nadat Leonard de Beste na de eerste aanval de uitblinkende doelman Jomar Gomes op zijn weg vond nam de thuisclub vrijwel direct het initiatief in handen. Met snelle combinaties zette de Ambachters de Katwijkers vast op eigen helft. De mannen van Thomas Duivenvoorden kwamen aanvankelijk maar moeilijk los en onder de druk van de wit-zwarten vandaan. Eerst tikte Yannick Augustinus nog een vrije trap over de lat maar hij was in de 12e minuut kansloos op de inzet van Mohammed el Kharbachi die keurig vrij voor de doelman werd gezet. Hieraan ging slordig balverlies aan vooraf. Maar zonder fouten geen doelpunten. Een tweede vrije trap werd ook keurig door Augustinus gepareerd en langzamerhand verplaatste het spel zich en kwamen er de beste kansen voor de Vogels. Een kopbal van Virgil Tjin Asjoe werd katachtig door Gomes uit de hoek getikt en Kasper Michel zag zijn kopbal na een corner net over de lat scheren. Het lukte de Katwijkers niet om nog voor de rust langszij te komen en moesten waakzaam blijven bij de snelle tegenstoten van de gastheren.

Direct na het begin van het tweede bedrijf werd duidelijk dat de (vandaag weer in het rood wit) spelende bezoekers zich niet bij een derde nederlaag op rij neer wensten te leggen. Met passie en aanvalsdrang werd de veste van Gomes gezocht. Hij was het die een scherp genomen vrije trap van Bibuljica geweldig uit zijn kooi ranselde en leek vandaag niet te passeren. De Vogels etaleerden dat de jacht op de gelijkmaker definitief was ingezet. Neville Ogidi Nwankwo die de geblesseerde Willem Schonenberg zeer waardig verving kopte over en vervolgens regende het corners op de Ambachtse veste. Vooralsnog geen resultaat en bij de les blijven voor de gevaarlijke counters van de thuisclub die ook de 2-0 had kunnen maken en daarmee zou de wedstrijd wel gespeeld lijken. De Katwijkse aanvalsgolven bleven echter doorrollen en na een corner van Bibuljica was het invaller Bijen die zeer knap de gelijkmaker binnen kopte. Trainer Duivenvoorden had door het inbrengen van Siebert Rutgers en later ook Vincent Noordam alles op de aanval gegokt en terecht. Toch was het zaak om de 1-1 te koesteren en het had weinig gescheeld of de thuisclub had alsnog de punten in eigen huis gehouden. FC R kwam me de schrik vrij. Zover kwam het voor de Vogels gelukkig niet en met de gelijke stand kon iedereen uiteindelijk wel leven. Al had er wellicht voor de Kooltuinboys nog iets meer ingezeten.

FC Rijnvogels: Augustinus, van den Oever (66: Rutgers), Nwankwo, Michel, Driebergen, Dobbe (46: Bijen), de Beste, Bibuljica (82: De Haas), van Leeuwen (80: Noordam), Bakker, Tjin Asjoe.

Scores: 12. El Karbachi 1-0. 82: Bijen 1-1.