Heren 1: Effectiever Feijenoord pakt de punten

Feijenoord effectiever dan FC Rijnvogels

‘Wij de kansen, zij de goals’ was de terechte conclusie van de verliezende trainer Jimmy Simons die Arie de Vreugd na 20 minuten liet invallen en als 2e spits het nodige gevaar zou moeten stichten  Feijenoord was inderdaad effectiever in de afronding en de Rotterdamse zege was terecht. Tenminste over de hele wedstrijd genomen want in de tweede helft toen de thuisclub al tegen een 0-4 achterstand aanhikte kwam er pas gif in de rood-witte krijgers die een dappere strijd leverden om er nog het beste van te maken. De opleving kwam er na een goed half uur toen binnen twee minuten de achterstand tot 2-4 werd terug gebracht. Eerst was het Arie de Vreugd die een voorzet van Jaap van Duijn achter de Rotterdamse sluitpost Rick van der Burg knikte en twee minuten later kwam het geloof helemaal terug toen Max van Steen een corner van Van Duijn tegen de vijandelijke touwen -ook met het koppie – binnen joeg. De spanning was terug en had nog opgevoerd kunnen worden als een vrije trap van Jaap van Duijn niet tegen de deklat uiteen zou zijn gespat. Vrouwe Fortuna was bepaald niet op de hand van de vogels die een handvol kansen onbenut lieten.

De Maasstedelingen kwamen al vroeg op voorsprong door de snelle Junior Obiku die diagonaal de korte hoek achter Jeffrey Verkerk vond. Gedragen door de voorsprong gingen de bezoekers al vrij rap frank en vrij voetballen. Het werd hen nog makkelijker gemaakt toen de Katwijkse defensie de bal maar niet weg kon krijgen en Sandin Avdic profiteerde. Kort daarvoor had Chadion Melfor de gelijkmaker uit een moeilijke hoek binnen geschoten maar de treffer werd wegens vermeend (????) buitenspel afgekeurd. Feijenoord bleef gretiger en won vele duels. De vogels vlogen achter de feiten aan en ontsnapten aan een 0-3 achterstand toen de paal Verkerk te hulp schoot. Max van Steen had de marge kunnen verkleinen maar uit een moeilijke hoek draai knalde hij het leer over. Jaap van Duijn vergat alleen voor Van der Burg de anschlustreffer te scoren en vond in de doelman zijn eindstation. De gasten bleven de bovenliggende partij en drukten dit kort voor de thee in een derde treffer uit. Junior Obiku was de scherprechter. Hiermee leek het pleit voortijdig beslecht.

Toen tien minuten na de hervatting was het wederom de snelle Obiku die uit een moeilijke hoek de 0-4 binnen schoof leek het over en uit. Doch de thuisclub rechtte de ruggen en werd de gevaarlijkste ploeg. Arie de Vreugd –licht gehinderd- kreeg de eerste kans en trof later de voet van de doelman. De vogels spreidden de vleugels en waren opgeveerd. Het resulteerde in de eerder vermelde twee doelpunten die de hoop en het geloof op meer terug brachten. Arie de Vreugd werd met hoge ballen gezocht maar Jerry Tieleman aan het hoofd van de Rotterdamse afweer was eveneens sterk in de lucht. ‘Het was in die fase pompen of verzuipen’ blikte Simons terug. Ondanks het pompen verzopen de vogels toch. Aan strijdlust geen gebrek in de tweede helft maar de eerder opgelopen averij kon helaas niet meer worden gerepareerd.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Ted de Man (20: Arie de Vreugd), Kevin Wijmer, Ricardo de Vlugt, Jesse Driebergen, Luuk Slegt, Sammy Zandbergen (81: Roy van Leeuwen), Romano van der Stoep, Chadion Melfor, ( 63:Joey Lauhouh), Max van Steen, Jaap van Duin.

6 Jong Den Bosch 3 1 2 0 5 9 6 +3
7 ’s Gravenzande 3 1 1 1 4 6 6 0