Heren 1 | Heren 1 wint spannende derby

FC Rijnvogels wint met hakken over Sassenheimse sloot

Het was op fraaie novemberdag de enige regionale derby in de Derde Divisie. Plaats van handeling: sportpark De Roodemolen in Sassenheim. De thuishaven van Ter Leede dat dit seizoen slecht begon maar zich met een aantal overwinningen op rij knap herstelde. Vorige week leed het schipbreuk bij laagvlieger VVOG en wilde thuis tegen streekgenoot FC Rijnvogels de schade herstellen. Het kwam er in een hectische slotfase bijna van.

De Katwijkse formatie leek al vroeg de wind in de zeilen te hebben toen Roy van Leeuwen na drie minuten met zijn linker de winkelhaak achter doelman Mark de Vries vond. Nog geen vijf minuten later was de stand alweer in evenwicht na een treffer van Dirk Hoekstra. Zo, dat beloofde een aardig doelpuntrijk potje te worden. Het werd het ook en aan het einde van de rit stonden er zeven treffers (3-4) op het scorebord. Trainer Thomas Duivenvoorden baalde er na afloop een beetje van dat zijn ploeg na de 1-4 voorsprong in de tweede helft niet door kon drukken naar de 1-5. ‘Zo rond de zestigste minuut stopte het en we misten toen de controle over de wedstrijd. We hadden met fraaie goals gescoord en na de 2-4 van Ter Leede werd het allemaal wat paniekerig. Ter Leede had snelle en goede vleugelspitsen en zorgden voor veel gevaar. Het ging niet de goede kant op’. Dat de Vogels uiteindelijk overleefden na ‘vrouwen en kinderen eerst’ voetbal (VEKE) was een kwestie van de magere voorsprong koesteren tot in de 9e minuut van de blessuretijd.

Na de 1-1 van de thuisclub pakten de witte Vogels de draad direct op, namen de regie in handen en menige aardige aanval ging richting Mark de Vries. Een fraaie opzet van Edin Bibuljica werd door de man met een neusje voor de goal, Sieb Rutgers afgerond. Ook hij was verantwoordelijk voor de 1-3 na een fraaie assist van Roy van Leeuwen. De gevaarlijke tegenstoten van de gastheren met name over rechts waar de behendige Luc de Kruijs nogal eens doorkwam, werden door de Vogels gepareerd en anders was daar altijd nog doelman Yannick Augustinus die deze middag de nodige parades in huis had.

Na de snelle 1-4 direct na de pauze leek het duel al vroegtijdig te zijn beslist. Roy van Leeuwen bediende Edin Bibuljica en deze schoof beheerst binnen. Omdat enkele kansrijke uitbraken niet tot de 1-5 leidden, werd het de 2-4 van Rowdey van der Putten nog nodeloos spannend. Zeker toen de thuisclub kansen rook, vol gas gaf en Dirk Jan van den Oever aan de noodrem (een shirtje) trok. De uitstekend leidende arbiter Sturm wees naar de kalkstip van waaraf Tomas Arroyo doelman Augustinus het nakijken gaf. Het sein voor de thuisclub voor een alles of niets offensief. De Vogels werden in de verdedigingsmodus gedwongen. Met nog vijf minuten op de klok en er nog eens tien bij in blessuretijd werd het een hectische slotfase. De Vogels waren gedoemd hun nest te verdedigen en hetgeen uiteindelijk met man en macht lukte. Een leuke derby met veel goals en in de hectische slotfase volop spanning.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Ogidi Nwankwo, Michel, Jansen (10: Noordam),

De Beste, Bakker (69: Dobbe), Bibuljica (89: Bijen), Van Leeuwen, Rutgers, (89: De Haas), Tjin Asjoe.

Scoreverloop: 3. Van Leeuwen 0-1. 8. Hoekstra 1-1. 25. Rutgers 1-2. 44. Rutgers 1-3. $7. Bibuljica 1-4. 69. Van der Putten 2-4. 85. Arroyo 3-4 (pen.).

VV Staphorst  Excelsior ’31 0 – 0
 RKAV Volendam  HSV Hoek 0 – 1
 SV Urk  GVVV 2 – 3
 DVS’33 Ermelo  BVV Barendrecht 4 – 0
 Harkemase Boys  SteDoCo 4 – 2
 VV DOVO  Sportlust ’46 1 – 4
 ASWH  VVOG Harderwijk 0 – 3
 ACV  VV Sparta Nijkerk 3 – 0