HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 wint laatste test

RIJNVOGELS SIMPEL LANGS BE QUICK ‘28

In de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie van acquit gaat ontvingen de vogels het Zwolse Be Quick ’28 dat in de regio op trainingskamp was. Ooit een hoofdklasser maar door interne omstandigheden weer op een lager niveau moeten beginnen. Momenteel komt het team uit in de tweede klasse dus in principe zou het voor de thuisclub een makkie moeten worden. De eindstand wijst hier ook duidelijk op en de afgetekende zege was dan ook terecht. Niet dat het een walk-over was want de oosterlingen beten aardig van zich af. Zeker in de beginfase toen het door Huug Winkler de leiding nam die na een assist van Sertac Yilmaz in de verre hoek achter doelman Jeffrey Verkerk had gemikt.

Is trainer Jimmy Simons na het afsluitende duel van de oefencampagne die met wisselend succes werd afgerond er uit hoe hij zijn basiself voor ogen heeft die aan de aftrap van het nieuwe seizoen mogen beginnen? Aan het team dat de bal aan het rollen bracht te zien lijkt de Amsterdamse oefenmeester de puzzelstukjes aardig op een rijtje te hebben. Hij heeft in ieder geval een groep waaruit hij een greep kan doen in het geval dat het niet allemaal marcheert zoals het zou moeten. In het oefenduel liep het ook niet altijd naar wens al waren er voldoende momenten om de opponent uiteindelijk op de knieën te dwingen.

Feit is dat na een wat rommelige openingsfase waarin de bezoekers de leiding namen de gatheren de wedstrijd wel overwegend onder controle hadden en halverwege de eerste helft de zaken recht zette nadat Chadion Melfor de rebound van doelman Tekal Melanda na een kopbal van Romano van der Stoep binnen werkte. Arie de Vreugd was de aangever. Nog voor de thee werd er in twee minuten tijd afstand genomen. Eerst was het Ricardo de Vlugt die na goed doorzetten de 2-1 binnen joeg en amper twee minuten later deed Romano van der Stoep dit met een droge knal in de verre hoek, 3-1. De Zwollenaren wisten geen bres meer in de Katwijkse defensie te slaan ook al kregen zij enkele kleine mogelijkheden hiertoe.

Ook na de rust zou dit hen niet lukken. De vogels bleven de bovenliggende partij en hielden de teugels in handen om ze niet te laten vieren. Wel vierden de Katwijkers nog twee doelpunten. De 4-1 kwam op naam van Luuk Slegt die uit een soort klutssituatie de doorzetter en de winnaar was. De laatste treffer verdiende het predicaat prima. Een dieptepass op de snelle Chadion Melfor en diens voorzet werd door Roy van Leeuwen van dichtbij tegen het nylon gewerkt. De balans opmakend na zeven oefenwedstrijden leert dat Tweede Divisionisten behalve Katwijk waar tegen werd gestunt, een maatje te groot waren. Tegenstanders van een lager echalon werden met regelmatige overwinningen aan de kant gezet. Dus begint Simons in de wetenschap dat een oefencampagne noodzakelijk en nuttig is maar dat het echte werk nu pas begint. Dat is aanstaande zaterdag thuis tegen FC ’s-Gravenzande.

25/08/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media