HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Eerste wint laatste oefenwedstrijd

LAATSTE OEFENLOODJES WOGEN NIET ZWAAR

 

De oefencampagne behoort weer tot het verleden. Er werden aardige successen geboekt maar die geven – zoals een bekend gezegde luidt- geen garanties voor de toekomst. Ongetwijfeld zal trainer Hein van Heek de afgelopen periode de nodige impressies hebben opgedaan van zijn manschappen die komende zaterdag aan het echte werk beginnen.

De wedstrijd tegen Hoofdklasser Berkum leverde een vrij duidelijke 5-1 overwinning op. De Vogels combineerden over het algemeen vrij vlot en oogden gretig. In het eerste half uur waren zij de bovenliggende partij en namen en logische voorsprong na de offensieve dadendrang. Het eerste waarschuwingsschot kwam van de voet van Joey Lauhouh die vooralsnog doelman Domince van Hoof op zijn weg naar een succesje vond. Na een kleine tien minuten was hij echter kansloos. Luuk Slegt vond met een dieptepass de overal aanwezige Joost Leonard die zijn pasklare voorzet eenvoudig en doeltreffend door Arno Dijkstra werd afgerond. Slechts enkele plaagstootjes van de gasten uit Overijssel stonden hier tegenover. Niet doeltreffend genoeg om de Katwijkse defensie te verontrusten. Na de openingstreffer duurde het niet lang alvorens de 2-0 in de touwen hing. Een scherp genomen hoekschop van Ricardo de Vlugt werd op fraaie wijze door de kopsterke Joost Leonard binnen geknikt. Er was een overtreding van Olivier Rifai voor nodig om binnen de zestien de bezoekers van het scoren af te houden. Marc van der Meulen stuurde doelman Wesley de Ruiter het verkeerde bos in. Voor de thee wisten de gastheren die in het laatste kwartier iets minder dominant waren de scoren niet verder op te schroeven.

Het eerste kwartier van het tweede bedrijf leek een kopy van het laatste kwartier voor de rust. Daarna ging de Rijnvogelmotor weer draaien met als gevolg een aantal corners. Het was uit een van deze hoekschoppen dat Ricardo de Vlugt het hoofd van de mee naar voren getogen Kevin Wijmer vond, 3-1. Het was wel het middagje van de kopdoelpunten want wederom was het De Vlugt die uit een corner het hoofd van Yvailo Staal vond. Frappant dat twee verdedigers twee keer achter elkaar het vijandelijke net vonden. Tussendoor trachtte Berkum de bakens te verzetten en beproefden tot twee keer toe doelman De Ruiter die zijn hok echter schoon hield. De scoringsdrift van de Kooltuinboys leek nog niet geheel te zijn vervaagd want kort voor het einde van deze van vogelzijde aantrekkelijke wedstrijd bediende Arno Dijkstra Romano van der Stoep op maat die het handje vol treffers binnen schoot. Een leuke slotakkoord van een leerzame oefencampagne. Aanstaande zaterdag treed het team voor de competitiestart binnen het strijdperk tegen een oude bekende, Zwaluwen Vlaardingen. Het duel aan de Zwaluwenlaan begint om 15.30 uur.

26/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media