Heren 1 | Heren 1 weer succesvol in slotfase

Eerste heeft patent op slotfases

Zijn het de magische krachten in de sport? Is het het geloof in eigen kunnen? In een ver verleden speelde NOAD nog in de Eredivisie ver voor de tijd van onze eigen, vaak jeugdige aanhang die de naam waarschijnlijk niet eens kennen. NOAD stond voor Nooit Opgeven Altijd Doorgaan. Indachtig dit motto zouden de Rijnvogels zich hieraan kunnen conformeren. Het was wederom in een bizarre slotfase dat de punten werden gepakt. Nu moest RKAV Volendam ervaren dat de Katwijkers inmiddels een aantal punten op z’n Duits in de dying seconds veroverden, hetgeen de thuisclub nu ook overkwam.

Met 1-2 trokken de witte Vogels in drie minuten tijds de zege over de streep. Ondanks het overwicht en de vele aanvallen richting de veste van doelman Sander Binken wees het uurwerk nog 7 minuten officiële speeltijd aan. De meegereisde supporters die zich voordien hadden laten gelden waren stil. Totdat invaller Tom Bijen een voorzet van Sieb Rutgers knap langs doelman Binken schoot en de verdiende gelijkmaker een feit was. Dat nog geen drie minuten later Dennis Bakker een afgeslagen corner op randje zestien doeltreffend op zijn pantoffel nam en de 1-2 binnen schoot, deed de Rijnvogelsfans in extase geraken. De Vogels hadden het weer geflikt om kort voor het scheiden van de markt dit keer geen een punt, zoals bij ACV, maar nu weer een driepunter binnen te halen. Evenals in het thuisduel tegen Harkemase Boys.

De hele wedstrijd in ogenschouw nemend kwam de zege de Katwijkers wel toe. Na een aftastend begin van beide kanten waren de kustbewoners een aantal keren dreigender dan de mannen uit het palingdorp. Tot aan de zestien ging het redelijk maar op het moment suprème was er toch de besluiteloosheid en werd de bal te lang vastgehouden om verrassend toe te slaan. Dat deed de thuisclub zo rond het half uur wel toen na een messcherpe voorzet vanaf de rechterflank Lennart Tol van dichtbij de openingstreffer binnen kon prikken. Het lukte het team van trainer Thomas Duivenvoorden niet om voor de rust de zaken recht te trekken.

De tweede helft zou in het teken staan van een overwegende meerderheid van FC Rijnvogels. Roy van Leeuwen zorgde voor het eerste gevaar en lijkt weer terug op zijn oude niveau. Ondanks het goede veldspel leverde het vooralsnog geen kansen op. Het was een knappe redding van doelman Yannick Augustinus die Lennart Tol van zijn tweede treffer afhield en daarmee ook zijn team in de jacht op de gelijkmaker. Trainer Duivenvoorden gokte op de aanval en ruilde verdedigers Dirk Jan van den Oever en Vincent Noordam in voor de aanvallend ingestelde Julian Dobbe en Tom Bijen. Het sorteerde het gewenste effect. De druk op Volendamveste werd groot. Julian Dobbe zag zijn inzet knap door Sander Binken gekeerd en Virgil Tjin Asjoe schoot in kansrijke positie te gehaast naast. De tegenstoten van de thuisclub werden knap door de Rijnvogeldefensie onschadelijk gemaakt.

De klok wees minuut 83. Sieb Rutgers gaf voor en Tom Bijen schoot knap binnen. De klok wees minuut 86. Een afgeslagen hoekschop werd door Dennis Bakker tot de 1-2 gepromoveerd. De thuisclub zocht nog wanhopig naar de gelijkmaker die er niet meer zou komen. De Vogels hadden het weer geflikt. NOAD, Nooit Opgeven, Altijd Doorgaan. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Staphorst.

FC Rijnvogels: Agustinus, van den Oever (72: Bijen), Ogidi Nwankwo, Micel, Noordam (66.Dobbe), Bakker, de Beste, Bibuljica, van Leeuwen, Rutgers, Tjin Asjoe.

Scoreverloop: 27. Tol 1-0. 83. Bijen 1-1. 86. Bakker 1-2.