HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Eerste weer fors onderuit in Ermelo, 4-1

huidige-standNa de goede prestaties tegen Scheveningen en SC Cambuur hadden de trouwe volgelingen van de Vogels de goede hoop dat de opgaande lijn tegen DVS ’33 in Ermelo zou worden door getrokken. Zij kwamen echter bedrogen uit want het was weer een potje ’terug naar af’ zoals in de voorgaande afleveringen tegen ODIN ’59 en Huizen. Wederom een 4-1 nederlaag aan de witte broek. Hoe kan in één week tijd het team weer zover terugzakken? Voer voor psychologen. Ook die zullen er met al hun kennis van zaken geen bevredigend antwoord op kunnen geven. De Katwijkse defensie die afgelopen week nauwelijks iets weg gaf, stak niet goed in elkaar met als resultaat weer vier tegentreffers om de oren. Op deze manier voort gaand wordt het een lastig seizoen.

De manier waarop er na een klein kwartier twee spitsen van de thuisclub de vrije ruimte kregen geeft stof tot nadenken. Doelman Peter Messemaker liep uit maar had wellicht beter in zijn hok kunnen blijven staan. Nu vond Maurice de Ruiter met een boogballetje vrij eenvoudig het lege doel. De thuisclub dwong dit na een goede openingsfase af. Maar het had evengoed 0-1 kunnen  staan als Arno Dijkstra na goed doorzetten en een slordigheid in de geelzwarte defensie af had kunnen straffen. Weliswaar omspeelde hij doelman Paul Eppink maar kon het leer niet binnen de lijnen houden. Peter Messemaker hield vervolgens Frank Heus van een tweede treffer af. Dat die er toch na een vloeiende aanval zou komen lag in de lijn der verwachtingen. Denish Sahbaz haalde de trekker over en met een redelijk comfortabele voorsprong voor de gastheren brak de rust aan.

Kort voor de thee had trainer Hein van Heek Bright Ampong al ingebracht voor Ogur Kaya. Na de rust mocht Jop Verhagen de plaats van Arno Dijkstra in nemen. Verdediger Ampong als een soort hangende spits – de ijver zelve- probeerde wat onrust te stoken in de afweer van DVS ’33. Aan zijn inzet ontbrak het niet. Doch kort na de start van het tweede bedrijf leek het doek voor de Vogels al te zijn gevallen. Frank Heus benutte de vrije ruimte die hem werd gegund en legde panklaar voor en Deniz Sahbaz had geen enkele moeite om de 3-0 op  het scorebord te brengen. Normaal gesproken einde verhaal voor de Katwijkers. Peter Messemaker voorkwam de 4-0 en Pieter van den Breggen nivelleerde vervolgens de achterstand tot 3-1 en Niels van Veen liet ook nog een opgelegde mogelijkheid liggen. Toen pas gingen de Vogels voetballen en creëerden diverse mogelijkheden, iets wat veel eerder in het duel op het fraaie sportpark in Ermelo had moeten gebeuren. Waarom zo laat als de nederlaag aanstaande is? Waarom niet van het begin af aan er volop in gaan en geloof in eigen kunnen hebben? Na een snelle uitbraak scoorde Benjamin Roemeoen de 4-1 en strooide nog extra zout in de Katwijkse wonden. Er zal wederom lering uit deze nederlaag moeten worden getrokken om de de laatste plaats in de rangschikking te verlaten. Eigenlijk is dit een beetje FC Rijnvogels onwaardig. Overigens was de overwinning voor de thuisclub dik verdiend.

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Ogur Kaya (42: Bright Ampong), Ricardo de Vlugt

(60: Romano van der Stoep), Jim Havenaar, Niels van Veen, Arno Dijkstra (46: Jop Verhagen).

24/09/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media