Heren 1: Eerste verslikt zich in ARC

Eerste laat ARC ontsnappen

Met een gelijkspel kunnen beide teams niet altijd in vrede leven. Voor de een is het een morele overwinning, voor de ander voelt het als een verliespartij aan. Dat laatste zullen de Rijnvogels als zodanig hebben ervaren. In het duel tegen ARC liet het een aantal mogelijkheden onbenut om de winst in eigen huis te houden.

Na de goede start met een overwinning in de uitwedstrijd tegen AZSV waren de verwachtingen zodanig dat de vogels in het eerste thuisduel tegen promovendus ARC de volle buit op de eigen Kooltuin binnen zouden halen. Aan het einde van de rit prijkte er helaas een teleurstellende 0-0 op het scorebord. Meer dan een handvol kansen om de tweede zege bij te schrijven bleven onbenut en derhalve liet het team van trainer Jimmy Simons de bezoekers van de Alphense Racing Club aan een nederlaag ontsnappen.

Simons zelf na afloop: ‘We hebben vergeten te winnen en eigenlijk hadden we het in de eerste helft al af moeten maken. Met de scherpte had het wel beter gekund en dat is nog een van de verbeterpunten. Desondanks heb ik goede dingen gezien’ was zijn analyse. ‘We creëerden genoeg maar vergaten het af te maken. Na de rust speelden wij met enig risico en de handrem erop. ARC speelde goed in de organisatie en waren ook sterk in balbezit’. De trainer nam met twee wissels een gok. Halverwege de twee helft haalde hij Arno Dijkstra en Max van Steen naar de kant en gokte op de snelheid van de vleugelspelers Roy van Leeuwen en Yassim Kabouni. Ondanks enkele acties van hen bleef de score blanco.

Behalve de goede dingen die Simons gezien had moet hij ook hebben constateren dat er in de eindpassing de nodige zuiverheid ontbrak waardoor aanvallen in het niets verzandden. In een wedstrijd waarin de bezoekers zich bepaald de evenknie van de thuisclub wisten kwamen zij per saldo goed weg. De Racing heeft doelman Jeffrey Verkerk nauwelijks getest. Bij collega Aaron Balk aan de overzijde was het drukker voor zijn veste. Na een vrije trap van Jaap van Duijn tipte hij met een reflex de inzet van Romano van der Stoep over en was Max van Steen net een paar centimeter tekort zijn om met de kop de openingstreffer te noteren. Diezelfde Van Steen had pech met een schot tegen de paal. Een vrije kopkans van Jesse Driebergen ging recht op Balk af.

Het begin van de tweede helft was wat rommelig met een iets scherper ARC. Het wist echter niet gevaarlijk te worden. De thuisclub daarentegen kreeg de mogelijkheden om de score te openen en wellicht daarmee het duel helemaal naar zich toe te trekken. Na een corner scheerde een kopbal van Dirk Jan van den Oever net voorlangs en vlak voor het scheiden van de markt kreeg de verdediger zelfs de ultieme kans om de trekker allesbeslissend over te halen. Hij mikte net naast in plaats van tussen de palen. Tussentijds zag Jaap van Duijn zijn inzet recht op Balk afgaan en maaide Romano van der Stoep van dichtbij over de bal heen. Als je zoveel kansen laat liggen verdien je ook niet te winnen. Het is de keiharde realiteit. Waarvan akte.

FC Rijnvogels: Verkerk, van den Oever, Wijmer, van Heinigen, de Vlugt, Slegt, Driebergen, van der Stoep, Dijkstra (58: Kabouni), van Steen (68: van Leeuwen), van Duijn.