HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 1 | Eerste verliest tweede oefenduel

Eerste onnodig onderuit tegen Zwaluwen

 

Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Een bekend spreekwoord dat opgeld deed voor de oefenwedstrijd tegen Zwaluwen. Na het overheersend optimisme over de gewonnen oefenwedstrijd tegen Scheveningen was het nu even pas op de plaats. De opponent waartegen tijdens de kampioenswedstrijd met 2-0 was gewonnen, toonde zich nu een veel meer gedreven tegenstander dan de 4e juni waarop het een makkelijke prooi voor de Vogels was om de titel binnen te halen. Een revanche dus die overigens weinig om het lijf had.

 

Waarde hechten aan oefenwedstrijden is met betrekking tot de uitslag van een te verwaarlozen gehalte. Leuk als een gerenommeerde tegenstander wordt geklopt. Minder leuk als je door een knullige goal tegen Zwaluwen de partij uit handen geeft. Patrick Triep (ex- FC ’s-Gravenzande) was de scherprechter. Het was met name in de eerste helft een evenwichtig gebeuren zonder noemenswaardige hoogtepunten. Beide doellieden, Boy de Jong namens de thuisclub en Yannick Augustinus hadden een makkie. Daar waar vorige week de Scheveningse doelman Buis veel reddingen moest verrichten, had De Jong een beduidend minder drukke middag.

 

In het tweede bedrijf werd het echter anders toen in no-time de enige treffer van de wedstrijd viel. Een slordigheid in de roodwitte defensie waarover nog even over de oren werd nagekrabd. Doelman Pim van der Plas mocht als rasechte Katwijker helaas vissen. Het gaf de Zwaluwen vleugels om tijdelijk de bovenliggende partij te worden maar gaandeweg namen de mannen uit het Katwijkse het initiatief. Het leidde na goed positiespel – daar mankeerde weinig aan- tot meer dreiging richting richting Vlaardingse veste. Veel dreiging, veel mislukte combinaties. Tot aan de zestien ging alles aardig maar tot een echte doelpoging kwam het niet. Welgeteld één schot van Youssef Massaoudi was rijp voor een gelijkmaker maar sluitpost De Jong had een knappe parade in huis. He bleef bij de 1-0 en geen resultaat voor de archieven van de club die in de Derde Divisie een uitdagend seizoen te wachten staat. Trainer Thomas Duivenvoorden kon vanwege absentie van diverse spelers nog niet al zijn nieuwe manschappen aan het werk hebben gezien. Een smetje op de wedstrijd was het voortijdig uitvallen van Max de Haas die na een duel ongelukkig terecht kwam een met de pijnlijke schouder uit de kom de trieste aftocht blies. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Het ware gezicht laten zien. Aanvang 14.30 uur.

09/07/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media