Heren 1 trekt benauwde overwinning over de streep

Eerste trekt benauwde zege over de streep

‘We hebben ons gerevancheerd op de nederlaag van vorige week’ was de eerste reactie van trainer Jimmy Simons die ook billenknijpend de laatste minuten van de wedstrijd tegen Capelle beleefde. Als Romano van der Stoep in de blessuretijd van dichtbij de paal niet had geraakt zouden de zenuwslopende laatste minuten niet aan de orde zijn geweest. Nu werd het nog nodeloos spannend omdat Capelle met man en macht trachtte de gelijkmaker te forceren. Een prachtige save van doelman Jeffrey Verkerk op een inzet van Kay Fens voorkwam echter dat de thuisclub alsnog met een puntendeling genoegen zou moeten nemen.

‘We hebben de punten inde knip’ sprak een opgeluchte Simons na afloop. ‘Het was een moeilijke pot en de tegenstander stond verdomd goed en gaf weinig weg. Dankzij de fantastische redding van Jeffrey hebben wij de punten’ genoot hij opgelucht na. Ook de verdediging van zijn eigen team stond goed en gaf zeker niet voor de rust al te veel weg en koesterde in de bol van spanning staande slotfase de nul. Met Kevin Wijmer aan het hoofd bleef het Rijnvogelnest van een tegentreffer gevrijwaard.

Capelle manifesteerde zich zeker in de beginfase niet als een team dat in de gevarenzone bivakkeert. Overigens was de eerste kans voor Jaap van Duijn die doelman Bradley  van der Meer al in de eerste minuut tot een redding dwong. De eerste de beste tegenstoot aan de overzijde leidde bijna tot de openingstreffer maar de bal scheerde voorlangs. In de levendige openingsfase stelde Dirk Jan van den Oever op zijn beurt Van der Meer op de proef maar deze bleek vandaag nauwelijks te passeren en was de beste man aan de groenzwarte kant. Het bleef in de eerste helft een evenwichtig duel waarin Luuk Slegt nog even op de doellijn redding moest brengen en op slag van rust de beste kans voor de vogels werd gemist. Ruststand derhalve 0-0.

In de tweede rondgang bleef de 1-0 vooralsnog uit omdat Romano van der Stoep een assist van Jaap van Duijn op de voeten van Van der Meer zag gestuit. Daarna even een rommelige fase van de thuisclub die echter attent moest blijven op de counters van de bezoekers. Voordat na een kwartier de voorsprong in de boeken kwam stuitte eerst Luuk Slegt nog op de uitstekende Van der Meer. Kort daarop werd Max van Steen binnen de zestien een halt toegeroepen en Jaap van Duijn wandelde met de bal naar de voor hem vertrouwde stip. Vanaf die plek faalt de routinier vrijwel nimmer en ook nu niet, 1-0. Het bleek uiteindelijk de beslissende treffer. De vogels maakten daarna het spel maar een tweede treffer bleef uit. De bezoekers bleven met passie zoeken naar de gelijkmaker maar de vogeldefensie kraakte niet. Niek Ossevoort kreeg van Rijnvogelzijde de bal ook niet in de vijandelijke touwen en ook Joey Lauhouh vond in van der Meer een sta-in-de-weg. Zoals vermeld had Romano van der Stoep de beslissing op zijn pantoffel maar deze simpele mogelijkheid eindigde op de paal. Het alles-of-niets offensief van de gasten werd daarna niet meer beloond. Met dank aan doelman Jeffrey Verkerk.

FC Rijnvogels: Verkerk, Van den Oever, Wijmer, Van Heiningen, Ossevoort, Slegt, Van der Stoep, Driebergen, Van Leeuwen (70: Lauhouh), Van Steen (77: Hoogerwaard), Van Duijn.

Scoreverloop: 61. Van Duijn 1-0 (pen.).