HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 speelt kansloze derby

TIENTAL RIJNVOGELS PROOI VOOR QUICK BOYS

 

Dat wat de wedstrijd van het jaar op De Kooltuin had moeten worden werd het niet. Was het twee weken daarvoor nog een spektakelstuk tegen IJsselmeervogels, dan was het afgelopen zaterdag er een meer dan flauwe afspiegeling daar van. De thuisclub heeft geen enkel moment aanspraak mogen maken op een goed resultaat. Je zou toch denken dat de Vogels tot op de laatste vezels geladen zouden zijn om het prestigeduel te winnen. Meer nog, om de broodnodige punten te oogsten. De bijna drieduizend toeschouwers werden bepaald niet verwend. De blauwwitte aanhang- in overtal- was echter tevreden met het redelijk makkelijk behaalde resultaat.

 

Het werd derhalve geen duel om je vingers bij af te likken. Vanaf minuut een waren de mannen van Nieuw Zuid de betere en de gevaarlijke ploeg. De thuisclub doorstond enkele moeilijke momenten maar werd terecht door Joey Ravensbergen na een flitsende uitbraak op links op een achterstand gezet. Geheel conform het spelbeeld. De verdediging van de gastheren zag er niet geheel solide uit toen de 0-1 bij de eerste paal viel. Goed, de Vogels hebben vaker tegen een achterstand aangekeken in de derby. Geen reden voor paniek dus. Langzamerhand herpakte de thuisclub zich en toog richting het doel van Martijn de Zwart die pas heel laat in de wedstrijd zich een keer moest strekken. Een ondoordachte actie van Jaap van Duijn –gefrustreerd na een overtreding op hem – betekende in principe einde wedstrijd. Voor de grillige aanvaller sowieso nadat hij een tegenstander had gespuugd. Arbiter De Winter kende terecht geen mededogen en stuurde Jaap richting (koude?) douche.

 

Het was het begin van het einde dat voor het talrijke publiek een voetbalhappening had moeten worden. Trainer Hein van Heek: ‘Wij hebben nooit in de wedstrijd gezeten en kregen geen grip op het spel. Hopelijk is dit een incident geweest want we hebben keihard getraind. Jammer genoeg is het nooit een echte wedstrijd geworden’. De Leiderdorpse oefenmeester sprak de waarheid. Het werd nooit een duel waarvoor het publiek komt. De spanning was er al veel te vroeg af. Tegen de tien Rijnvogels waren de elf van Quick Boys de boven liggende partij, zeker na de rust. Op het middenveld kwam de thuisclub steeds een mannetje tekort. Na de 0-2 van Jesse Driebergen was het helemaal over en uit. De bezoekers konden frank en vrij het balletje rond laten gaan en hadden in principe weinig van de thuisclub te vrezen.

 

Slechts een enkele keer werd het gevaarlijk in het blauwwitte strafschopgebied. Maar routinier Aafjes en de zijnen kwamen telkenmale als winnaar uit de mogelijk gevaarlijke situaties tevoorschijn. De eventuele aansluitingstreffer bleef uit na een te zwak ingeschoten bal van Romano van der Stoep. De enige keer dat sluitpost De Zwart in actie moest komen. Het was typerend voor de onmacht van de Kooltuinbewoners die ook nog een derde treffer om de oren kregen. Na een rommelige situatie tekende Kenneth Miso-Danso voor de 0-3. Hiermee nog wat extra zout in de Rijnvogelwonde strooiend. Trainer Hein van Heek – uiteraard teleurgesteld- blijft echter optimistisch ondanks dat zijn team in een benarde situatie verkeerd. ‘Volgende week gaan wij weer vol goede moed naar Scheveningen’. De moed erin houden is het credo al zal het tegen subtopper Scheveningen op Houtrust weer een zware klus voor de Katwijkers worden.

 

 

 

 

 

 

19/02/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media