HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Eerste snel ‘uitgebekerd’ in KNVB toernooi

OSS ’20 maatje te groot voor FC Rijnvogels

 

De Rijnvogels hebben niet kunnen stunten tegen derde divisionist OSS’20. Door de afgetekende 4-0 nederlaag werd het klasse verschil duidelijk onderstreept en is het avontuur om verdere deelname aan de ‘grote KNVB bekercompetitie’ al in een pril stadium ten einde.

De Brabanders domineerden vooral in de tweede helft nadat zij op een 2-0 voorsprong waren gekomen na een nonchalant moment in de roodwitte gelederen. Dat wordt net zoals vorige week tegen VVSB op dit niveau onvoorwaardelijk afgestraft en moge het weer een les zijn.

In het begin van het duel leek de thuisclub even brutaal maar een schot van Jaap van Duijn vloog ruim over. Nadien heeft doelman Rick van der Leest weinig vogels voor zijn kooi zien vliegen behoudens de enkele keren bij een hoekschop waarbij hij of zijn defensieve kompanen in de lucht de baas waren. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat de bezoekers over een sterk en vooral fysiek team beschikten. Voeg daar de snelheid van handelen en rappe vleugelspitsen aan toe en het verschil tussen de Katwijkers en de Brabanders is hiermee in grote lijnen aangegeven.

In de eerste helft ging het overigens lange tijd aardig over en weer en was de wedstrijd op zich aardig in balans ook nadat Rob van Sonsbeek zijn team na een kwartier op voorsprong had gezet. De thuisclub combineerde tot aan de zestien wel aardig maar een gelijkmaker zat er voor de thee niet in en met dank aan doelman Jeffrey Verkerk bleef de schade beperkt.

Binnen vijf minuten na de hervatting werd door de eerder vermelde en afgestrafte slordigheid het al rap een gelopen koers. Bob van Lith was de scherprechter die bekwaam en onhoudbaar afrondde. Een van de schaarse mogelijkheden op een anschlusstreffer kon net niet door Jaap van Duijn worden benut omdat de scherpe voorzet voorlangs rolde en een toevalstreffer van Reno van Heiningen werd door Van der Leest verijdeld. Een hoge als voorzet of schot (?) bedoelde bal werd met een uiterste krachtsinspanning door de sluitpost uit de kruising getikt. OSS ’20 had het duel onder controle en profiteerde van een razendsnel omschakelmoment. Ook nu was het Bob van Lith die de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief in het slot gooide na een vlot uitgevoerde counter. Dat invaller Brian Campman er bij het vallen van het doek nummer vier erin prikte deed niet meer ter zake maar was voor de teleurgestelde Katwijkers wel een extra schepje zout in de wonde. Na twee overwinningen en twee nederlagen is nog niet geheel duidelijk hoe de ploeg er voor staat. Dat was in voorgaande jaren na een oefenperiode ook niet altijd duidelijk. Het is geen maatstaf.

Aanstaande zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen SJC voordat de competitie op 31 augustus begint.

 

FC Rijnvogels: Verkerk, van den Oever, de Vreugd, Wijmer, van Heiningen, Slegt. De Vlugt, Bakker, van Leeuwen, Dijkstra, van Duijn. Wissels: Kabouri, Thong en Kluivers.

Driebergen, Ossevoort, van Steen, Hoogerwaard en van der Stoep ontbraken wegens blessures.

18/08/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media