HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Eerste pijnlijk onderuit

Valse ‘herstart’ van de Rijnvogels

De hervatting van de competitie is voor de FC Rijnvogels op een teleurstelling uitgelopen. Tot een minuut of tien voor tijd zag het er naar uit dat er bij Feyenoord minimaal een punt te halen viel. Toen een vrije trap een klungelige situatie in de Katwijkse defensie veroorzaakte was het Jordi de Zwart die uiteindelijk de gelukkigste was en voor de 2-1 overwinning tekende.

Het was een van de twee Rotterdamse treffers die met een portie geluk tot stand kwamen. De eerste, zo rond het half uur in de eerste helft was een schot van Sandin Advic dat van richting werd veranderd. Doelman Jeffrey Verkerk stond derhalve aan de grond genageld. Het was na een half uur waarin de mannen van trainer Jimmy Simons de zaken redelijk onder controle hadden zonder zelf ook maar een moment gevaarlijk te worden. Het Katwijkse team dat op een ongewoon vroeg tijdstip speelde leek nog niet geheel bij de les en opereerde moeizaam. Er werd geen gaatje in de Rotterdamse afweer gevonden en dit was het logische gevolg van onzuivere passing. Te vaak werd er achteruit gevoetbald waardoor er van enige verrassing nauwelijks sprake was. De thuisclub oogde gevaarlijker met snelle uitvallen over de vleugels maar wist voor de thee de marge niet te verdubbelen.

Was het eerste bedrijf van Katwijkse zijde ondermaats te noemen, na de thee straalde er direct meer bezieling van de –vandaag lichtblauwe- vogels uit. Meer aanvallende impulsen met het eerste schot van Max van Steen naast het hok van Rick van der Burg. De volgende schietkans voor Romano van der Stoep bood meer perspectief maar de man die er vorige seizoen de bal er makkelijk inschoot knalde te gehaast naast en over. Het was de opmaat voor de vogels om de jacht op de gelijkmaker verder voort te zetten. Dat de gelijkmaker niet een product was van een soepel lopende aanval deed op dat moment niet ter zake. Het was invaller Jan de Bruin die als verdediger vrij onverwacht de gelijkmaker achter Van der Burg binnen knalde. Met nog een goede twintig minuten voor de boeg leek dit het moment voor de Katwijkers om er op en er over te gaan. Het kwam er echter niet van. Overigens zou een puntendeling een terechte uitslag zijn geweest maar dat ene punt lieten de bezoekers zich op een knullige manier uit de handen glippen. Een vrije trap die normaal gesproken goed verdedigd had moeten worden werd een simpele prooi van Jordi de Zwart die de niet meer verwachte 2-1 op het scorebord schoot. Het was een identieke situatie als tijdens de uitwedstrijd bij Capelle waar de Rijnvogeldefensie in de slotfase ook door een vrije tap onnodige punten verspeelde. De dure les van toen was blijkbaar vergeten. Door deze onnodige verliespartij moeten de vogels weer op hun tellen gaan passen om niet naar beneden te moeten gluren.

FC Rijnvogels: Verkerk. Van den Oever, De Vreugd, Van Heiningen, Kluivers (23: De Bruin), Slegt, Van der Stoep, Driebergen, Van Leeuwen (80: Melfor), Van Steen, Van Duijn.

Uitslagen/stand/programma

19/01/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media